Valentinék nem tudták megmagyarázni, miként került egy tucat afgán a csomagtartókba

Vasárnap reggel hívták fel a rendőröket, hogy Hegyháthodász külterületén a 76. számú főút mellett három autóból több személyt láttak kiszállni, akik a közeli erdőbe mentek – írja a police.hu.

A helyszínre érkező rendőrök Hegyháthodászon ellenőriztek egy német, később pedig Nádasdon további két német forgalmi rendszámú személygépjárművet és vezetőit. A rendőrök a jelzett helyen 12 afgán állampolgárt (11 férfit, 1 nőt) találtak, akik nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. Az utasok elmondták, hogy a sofőrök Ausztriába akarták vinni őket.

A rendőrök a 21 éves B. Denitsa bolgár nőt és a 31 éves R. Dian, 27 éves S. Vasilev és a 35 éves K. Valentin bolgár férfiakat valamint a 12 fő afgán állampolgárt a helyszínen elfogták és előállították. A bolgár nő és a bolgár férfiak ellen őrizetbe vételük mellett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Körmendi Rendőrkapitányság. A 12 afgán állampolgárral szemben idegenrendészeti eljárás indult.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »