Választások 2016: Újvidéken kezdte meg választási kampányát az SPS és a JS

Választások 2016: Újvidéken kezdte meg választási kampányát az SPS és a JS

A Szerbiai Szocialista Párt (SPS) és az Egységes Szerbia (JS) alkotta koalíció a tartományi székvárosban kezdte meg hivatalosan 2016-os választási kampányát.

A Vojvodina Sport- és Üzletközpontban Ivica Dačić azt mondta, a pártja által fémjelzett koalíció azért kezdte a választási kampányt a tartományi székvárosban, mert szeretné megmutatni, mennyire fontos számukra Szerbia egysége.

“A mi koalíciónk az egyetlen, amely szavatolja, hogy Vajdaságban azok az erők győzedelmeskednek, amelyek számára fontos az egységes Szerbia. Vajdaság szerb autonómia, Szerbián belül megvalósuló autonómia, amely nem Szerbia ellenében valósul meg, és mindig is ilyen autonómia marad”, szögezte le az SPS vezetője a kampány-nyitó rendezvényen.

Dragan Marković Palma, az Egységes Szerbia (JS) elnöke azt mondta, Szerbiát a politikai pártok tették tönkre, ezért nem politikai pártokra, hanem megfelelő emberekre van szükség, akik tudják, hogyan kell irányítani az országot.

A JS vezetője afelől biztosította a jelenlevőket, hogy az SPS-JS koalíció a fizetések és nyugdíjak emelése mellett foglal állást, ami szerinte megvalósítható, és saját községét, Jagodinát hozta fel példaként, ahol a múlt évi költségvetést 30 millió eurós többlettel zárták. (RTS)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »