Válaszolt a kormányzat a kvótareferendumot bíráló TASZ-nak

Válaszolt a kormányzat a kvótareferendumot bíráló TASZ-nak

Érthetetlen a TASZ kvótareferendum elleni kritikája, hiszen a népszavazás a demokrácia egyik legfontosabb intézménye – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A TASZ szerint a jogszerűtlen népszavazás alkalmatlan a nép akaratának érvényre juttatására.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a népszavazás a demokrácia egyik legfontosabb intézménye, amit a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) most “megtorpedózott”.

Embertelen és megtévesztő a kampány, mondja a TASZ

Az államtitkár a TASZ azon felszólítására reagált, hogy az állampolgárok érvénytelenül szavazzanak az október 2-ai kvótareferendumon.

A TASZ egy korábbi közleményében azt írta, a népszavazás “embertelen és megtévesztő”, a kampány “gyűlöletkeltő, ráadásul álságos is, mert a jogszerűtlen népszavazás valójában alkalmatlan a nép akaratának érvényre juttatására”.

Dömötör szerint érthetetlen a TASZ kritikája

Dömötör Csaba közölte, “érthetetlen” az a kijelentés, miszerint a referendum “alkalmatlan a nép akaratának érvényre juttatására”, hiszen a népszavazás a demokrácia egyik legfontosabb intézménye, annak garanciája, hogy “mi magunk dönthessünk a jövőnket meghatározó kérdésekben”. Október 2-án arról szavazhatnak az emberek, hogy Brüsszelnek van-e joga eldönteni, hogy a magyarok kivel éljenek együtt – hangsúlyozta.

Úgy fogalmazott, “rendkívül méltatlan, hogy egy jogvédő szervezet azért küzd, hogy az állampolgárok ne szólhassanak bele a Magyarország jövőjét alapjaiban meghatározó kérdésekbe”.

„Brüsszel már döntött”

Az államtitkár azt mondta, a TASZ is tudja, hogy Brüsszel már döntött az új, kötelező áttelepítési eljárás létrehozásáról, aminek értelmében Magyarországra is bevándorlók ezreit telepítenék. “Olyan kockázat ez, amelyet nem lehet, és nem is szabad felvállalnunk. Ezért kell nemet mondanunk” – emelte ki.

Ha a TASZ-nak valóban fontosak a demokratikus jogok, akkor a népszavazás “megtorpedózása” helyett őszinte választ ad arra a kérdésre: támogatja-e vagy nem a kényszerbetelepítést – tette hozzá.

MTI

The post Válaszolt a kormányzat a kvótareferendumot bíráló TASZ-nak appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »