Válaszolt a Corvinus Kunhalminak

Corvinus: a rektorjelölt megválasztása kizárólag az intézmény hatásköre

A Budapesti Corvinus Egyetem közlése szerint a rektorjelölt megválasztása teljes egészében az intézmény hatásköre, ebbe a folyamatba a politikának nincs beleszólása.

Az egyetem csütörtökön ezt arra reagálva tudatta az MTI-vel, hogy Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke azt mondta: az egész felsőoktatásra rossz fényt vetne, ha Lánczi Andrást, a Századvég vezetőjét neveznék ki a Corvinus rektorának. Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján a “Fidesz főideológusaként”, illetve Orbán Viktor tanácsadójaként jellemezte Lánczi Andrást.

A felsőoktatási intézmény az elhangzottakra azt közölte: a rektori posztra nyílt pályázatot írtak ki, s pályázatot egyetlen jelölt adott be; a pályázó, a 25 éve a Corvinuson (illetve jogelődjében) dolgozó Lánczi András intézetigazgató egyetemi tanár beadványa minden tekintetben megfelelt a kiírás feltételeinek.

Programját nyilvános fórumon ismertette az egyetem polgáraival, s válaszolt a felmerült kérdésekre – közölték, jelezve: a végső döntést az egyetem szenátusa hozza meg április 18-i ülésén.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »