Válasz Bangónénak – Az Iskolatej Program működik

Az Iskolatej Program folyamatosan működik, a kormány a program megemelkedett finanszírozási költségeit eddig is biztosította, és az idén is garantálja, hogy minden szerződött szállítás után járó támogatást kifizet – közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter képviselői kérdésre hétfőn adott írásos válaszában.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő piaci szereplők számítására alapozva azt vetette fel, miszerint az ősszel kezdődött tanévben 100-150 ezerrel kevesebb gyermek jut iskolatejhez.

A parlament honlapján hétfőn közzétett válaszában a tárcavezető emlékeztetett: az elmúlt hat évben hozott kormányzati intézkedések révén 130 ezerről 436 ezerre nőtt a programban ellátott gyermekek létszáma. Ezáltal a program finanszírozási költségei is emelkedtek – tette hozzá.     

Fazekas Sándor közölte, hogy az idén az Iskolatej Programra 2,6 milliárd forintot terveztek be a költségvetésbe, jövőre pedig 4,2 milliárd forintot.     

A miniszter hangsúlyozta, hogy az Iskolatej Program jelenlegi költségvetési helyzete lehetővé teszi, hogy a 2016/2017-es tanévben a már lezárult szerződéskötési időszakot ismételten megnyissák, így a tavaszi szerződési időszakban kimaradt szereplők számára is új lehetőség nyílik.     

Az FM elkötelezett abban, hogy az érintett intézményekben mielőbb megkezdődhessen az iskolatej termékek szállítása – szögezte le a tárcavezető.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »