Valamit csinál a NAV Andy Vajnával

A filmügyi kormánybiztos és kaszinómogulra a fideszes Tényi István küldte rá az adóhatóságot, ám koránt sem biztos, hogy lesz vagyonosodási vizsgálat ellene – írja az atv.hu.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Ahogy arról néhány nappal ezelőtt beszámoltunk, adóhatósági vizsgálatot kért Vajna András cégeire Tényi István „a nemzet feljelentője”. A Fidesz korábbi önkormányzati képviselője azért kér vizsgálatot, mert „beszámolók szerint Andy Vajna filmügyi kormánybiztos egy év alatt megduplázta kaszinó bizniszének nyereségét, szerencsejáték-szervező cégei tavaly több mint hatmilliárd forintos profitot termeltek”.

Tényi István most azt írta az atv-nek: „úgy tűnik, hogy valamilyen szinten a NAV foglalkozni fog Vajna vagyonának vizsgálatával”.

Az adóhatóság ugyanis arról tájékoztatta a mai napon a volt képviselőt, hogy a „beadványában előadottakkal kapcsolatban” intézkednek a szükséges intézkedések megtétele iránt. Tényi magyarázatként hozzátette, hogy a NAV levele még nem jelenti a vagyonosodási vizsgálat (adóellenőrzés) megindítását, melynek eredménye egyébként adótitok.

Hunhír.info – atv.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »