Valami baj van a BKK-automatákkal

Nem lehet készpénzzel fizetni a főváros több forgalmas csomópontján elhelyezett BKK-jegyautomatáknál – jelezték olvasóink. A masinákkal azonban nemcsak ez a baj, sokszor nem tudnak húszezresből sem visszaadni, egy forrásunk pedig arról számolt be, hogy a beszorult aprópénz miatt nem tudta használni a gépet.

Nincs annál idegesítőbb, mint amikor hétfőn hajnalban munkába rohanva vesszük észre, hogy lejárt a bérletünk, a pénztáraknál pedig hosszú sorok kígyóznak.

Vagy mégis?

Nos, egy fokkal talán még rosszabb, ha az automata sem működik megfelelően. Olvasóink hétfői jelzése szerint az Oktogonnál, a Kodály köröndnél és a Vörösmarty utcánál sem úgy szuperálnak ezek a szerkezetek, ahogy kellene, nem fogadják el ugyanis a készpénzt. Szerda délután ugyanezt hallottuk a Blaha Lujza téri B05-ös gép és A35-ös jelű gépről. Ezekről a meghibásodásokról mi magunk is meggyőződtünk. Ráadásul az automata nem is jelzi a vásárlás megkezdésekor, hogy csak kártyát lehet használni, csak a végén közli, hogy a plasztikkal nem rendelkező utas az idejét vesztegette. Sokszor húszezresből sem tudnak visszaadni az eszközök. A jegy nélkül maradt utas a hibát jelezte a BKK információs vonalán, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy az Astoria, a Deák tér és a Blaha környékén gyakoriak a fent említetthez hasonló problémák. A hiba oka az esetek nagy százalékában rongálás.

Egy másik forrásunk arról számolt be, hogy a rákoscsaba-újtelepi Diadal utcai megállónál elhelyezett automatába szorult be az aprópénze. Miután a gép üzemen kívüli jelzését észlelte, hívta a feltüntetett információs vonalat. Ő is azt a tájékoztatást kapta, hogy sokszor érkezik hasonló panasz, és mivel külsős cég végzi az automaták szervizelését, nem tudják megmondani, mikor tudják elhárítani a hibát. (Hivatalosan egyébként egy-két órán belül orvosolniuk kellene a problémát.) Végül telefonos segítséggel az utas maga távolította el az aprót.

Természetesen kerestük a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) az ügyben még hétfőn, a sajtóosztályon afelől érdeklődtünk, hogy kaptak-e hasonló hibabejelentéseket, és ha igen, mennyien jelezték a problémákat. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mi a hibák oka, és mikorra várható azok orvosolása. Egyelőre kérdéseinkre nem kaptunk választ.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »