Vajon miért akarja mindenki az ÚJSZINHÁZAT? ja, hogy ki akarják akolbólítani a „szélsőségest"?

Egy pályázat érkezett a Madách Színház, kettő a Thália Színház és tizenkettő az Újszínház vezetésére szóló kiírásra a csütörtöki határidőig – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.A pályázók neveit az érintettek felhatalmazásának hiányában nem közölték. A pályázatokat elbíráló szakmai bizottságok létrehozása még folyamatban van és a meghallgatások időpontjáról sem ismert még – közölték az MTI érdeklődésére.

Mint írják, az igazgatók személyéről a szakmai bizottsági meghallgatások után, várhatóan a soron következő ülésén dönt a Fővárosi Közgyűlés.A Madách Színház az MTI kérdésére közölte: Szirtes Tamás, a színház jelenlegi igazgatója pályázott.A Thália Színház jelenlegi menedzser-igazgatója, Kálomista Gábor az MTI-nek elmondta: beadta pályázatát a színház igazgatói posztjára. Az eddigi vezetés tagjai közül, Bereményi Géza művészeti tanácsadóként, Csányi Sándor művészeti vezetőként, Csécs Tamás gazdasági igazgatóként folytatná a munkát.Az Újszínház igazgatói posztjára sajtósának közlése szerint Dörner György újra beadta pályázatát.

Sajtóhírek szerint Németh Kristóf színművész is a pályázók között van.A Madách, a Thália és az Újszínház vezetésére június 29-én írt ki pályázatot a Fővárosi Közgyűlés.Mindhárom megbízatás öt évre szól majd: a Thália Színház igazgatója 2017. január 1-től, a Madách és az Újszínház vezetője pedig 2017. február 1-től töltheti be a posztot.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »