Vajnáék drágábbak az RTL-nél

Kedvezményekkel együtt is drágább lesz Andy Vajna tévéje a szolgáltatóknak, mint az RTL Klub. A konkurencia után a TV2 is nyilvánosságra hozta terjesztési díjait.

Az RTL Klub után a TV2 is közzétette programdíjait vagy más néven terjesztési díjait, vagyis azt az összeget, amelyet a megváltozott törvényi szabályozás miatt mostantól beszedhet a kábelszolgáltatóktól, ha a csatorna is benne van azok portfóliójában.

Andy Vajna tévéje ezek alapján ebben az évben még kedvezményesen számítja a díjat, havi 150 forint plusz áfát kér előfizetőnként minden szolgáltatótól 2016. december 31-ig, hogy aztán jövőre már 290 forint plusz áfa legyen a programdíj listaára. Ugyanakkor leszögezi azt is, hogy lesznek különböző kedvezmények a következő évtől is, bizonyos esetekben akár meg is maradhatnak a 150 forintos árnál.

Az RTL Klub idén az 135–150 forintot kér programdíjként – az Index azt írja, a listaár itt 294 forint, de az RTL-lel időben szerződők ennek csak körülbelül a felét fizetik majd –, tehát Vajnáék televíziója kedvezményekkel együtt is drágább lehet a szolgáltatóknak, mint a konkurencia.

A kérdés, hogy a kábelszolgáltatók lenyelik-e ezt az összeget, vagy egy részét, esetleg az egészet áthárítják majd az előfizetőkre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »