Vajna és Garancsi után itt az újabb kedvezményezett

A Párizsi udvar felújítást végző arabokat tömték ki, közel hétmilliárd landolt náluk. Magát a felújítást Garancsi Market Zrt.-je viszi.

Az Eximbank Andy Vajna TV2-vásárlási és televízió-üzemeltetési hitele (mindösszesen kb. 8 milliárd forint), illetve Garancsi István „gátépítési” kölcsöne (16,5 milliárd forint) után újabb nagyvonalú gesztust gyakorolt – írja a Válasz.hu. A Kopaszi-gátnál egyébként szintén feltűnnek arabok.

A cikk csak halkan jegyzi meg, hogy a pénzintézetet a külügyminisztérium üzemelteti, míg a bank feladatáról úgy vall: célja, hogy a magyar exportőrök számára hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson…

Mindenesetre most 21,95 millió eurós (tehát 6,85 milliárd forintos) „versenyképességet javító belföldi beruházási hitelt” kap a Budapesten több luxushotelt üzemeltető csoport.

Érdekesség, hogy április közepén az Eximbank részéről az a Puskás András vezérigazgató-helyettes írta alá az arab befektetőkkel a vonatkozó szerződéseket, aki a Párizsi udvar 2014-es értékesítésekor a Rogán Antal-féle belvárosi önkormányzat – tehát az eladó – alpolgármestere volt. (A már futó felújítási projekt kivitelezője pedig a Garancsi István-féle Market Zrt.) – írják.

További „érdekesség” az Eximbank működéséről, hogy 41 milliárdot szórtak ki korábban haveroknak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »