Vajna 6 milliárdot keresett tavaly a kaszinókkal

Vajna 6 milliárdot keresett tavaly a kaszinókkal

6 milliárd forintot, vagyis percenként 11 500 forintot keresett tavaly Andy Vajna kaszinóival, a profitot pedig offshore cégen keresztül kivitte az országból – állítja Szilágyi György. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint személyre szabott törvényekkel és adókedvezményekkel hozta helyzetbe a Fidesz a filmügyi kormánybiztost, akinek kaszinóiban az adóhatósághoz bekötött pénztárgép sem kötelező.

„2010 óta meghússzorozta a nyereségét, hiszen akkor »csak« 300 millió forint volt a nyeresége, ma pedig már 6 milliárd forint. Hogy legyen fogalmunk arról, hogy mennyi ez a 6 milliárd forint: ez pontosan napi 16,5 millió forint, percenként 11 500 forintot keres Andy Vajna, akkor is, amikor alszik” – fejtette ki Szilágyi.

Vajna Andrásnak 2012-ben kezdődött a nyerő szériája. Négy éve szinte egyik napról a másikra kellett lehúzniuk a rolót a játéktermeknek. A kormány megtiltotta a nyerőgépek üzemeltetését: a döntést mindössze három kaszinó élte túl. Az állami Szerencsejáték Zrt. helyett pedig filmipari kormánybiztos kezébe kerültek a nyerőgépek.

„Úgy gondolom, hogy kevesebbet kap a magáncégektől összességében a költségvetés, mintha ezt egy már meglévő állami cég csinálta volna. Ebből következően nem éri meg így, közvetlenül az államnak” – mondta Látótér című műsorunknak Somorai László szerencsejáték-szakértő.

A szigor miatt majdnem 40 milliárd forintos adóbevételt bukott el a költségvetés. Azóta az elektronikus kaszinók is Vajnához kerültek, nem sokkal azután, hogy a kormánybiztos a miniszterelnök vejével kávézgatott a Kempinski szálló teraszán.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »