Vagonszám irtják a kárpátaljai erdőket

Civilek hívták fel a hatóságok figyelmét arra az első osztályú faanyaggal megrakott 20 vagonból álló szerelvényre, amely a csapi vasúti vámterületen várakozott arra, hogy Szlovákiába szállítsák.

 

 

Az aktivisták vámszolgálat és a rendőrség mellett az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megyei kirendeltségén is feljelentést tettek, az esetről értesítették a megyei közigazgatási hivatalt. Az áru tulajdonosa által kiállított szállítólevél tanúsága szerint tűzifát szállítottak a vagonokban. Bár még várni kell a szakértői vizsgálat eredményére, de az már most megállapítást nyert, hogy a tűzifánál jóval értékesebb faanyagról van szó. A szállítmányt Lemberg megye Turkivszki járásból inditotta útnak az Ukrliszkompleksz vállalat.

Az aktivisták tudni vélik, hogy a cég Kárpátalján, az ungvári járási Baranya településen van bejegyeztetve, a tulajdonosok cseh és orosz állampolgárok.

Forrás és fotó: KárpátHír

sokkaljobb-kommentár: Nálunk főként télvíz idején vannak nagy veszélyben az erdők. Sokszor vágják a fák törzsét derékon például a tolvajok, mert figyelni kell minden oldalra, hátha jön a rendőr. A romák általában így oldják meg a téli fűtési szezont. Az Erdélyben működő famaffiák tevékenységéről ITT

Békéscsaba, 2016. április 22.

F. I. – K. M.

Emékeztető: „Ha a méhek eltűnnek, az emberiségnek alig négy éve van a kipusztulásig.” (Albert Einstein) Amerika egyes államaiból eltűntek… 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »