Vádemelést javasolnak a Hír TV-s bántalmazási ügyben

Vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást a mohácsi rendőrkapitányság az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) november 9-i kihelyezett közgyűlésén történt atrocitás miatt – tudta meg a RomNet. A botrányba fulladt közgyűlésen egy nő gyomorszájon vágta a Hír TV egyik technikusát.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Hír TV technikusára támadt az egyik küldött az ORÖ közgyűlésén. Kis Jánosné, kisebbségi önkormányzati képviselőnő lánya azt kifogásolta, hogy a hírtelevízió tudósít az eseményről, ezért először a kamera felé ütött, majd gyomorszájon vágta a televíziós stáb egyik kollégáját.

A Hír TV ezt követően közzétette az ütésről készített felvételt, melyen egyébként jól kivehető a mozdulat.

Korábban a támadó tagadta, hogy ütött volna, ám utólag bocsánatot kért az incidens miatt. Amint az megírtuk, az eset kapcsán nem az ORÖ, hanem egy magánszemély tett feljelentést garázdaság gyanújával ismeretlen tettes ellen.

Tényi István volt az a magánszemély, aki lépett az ügyben. A főváros V. kerületi Fidesz szervezetének a tagja a RomNet-hez eljuttatta azt a határozatot, melyben a Mohácsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a feljelentőt értesíti arról, hogy a hatóság a nyomozást befejezte, és az eljárás során keletkezett iratokat a gyanúsított ellen szóló vádemelési javaslattal megküldték a Mohácsi Járási Ügyészség részére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »