Vádemeléssel folytatódik a sepsiszentgyörgyi jogosítványbotrány

Vádat emelt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) az újabb sepsiszentgyörgyi jogosítványbotrányban érintett személyek ellen – számol be Bíró Blanka a kronika.ro-n.

A Kovászna megyei törvényszéken két rendőr, két oktató és hat magánszemély ügyét tárgyalják. Amint arról a Krónika is beszámolt, a két rendőr pénzt és szexuális szolgáltatásokat kért a sikeres vizsga ellenében.

Az elmúlt években több hasonló korrupciós ügyet göngyölítettek fel Háromszéken, ezért folyamatosan munkaerőhiánnyal küszködött a gépkocsivezetői jogosítványokat és forgalmi engedélyeket kiállító megyei hivatal. A legfrissebb, júniusban kirobban ügyben meggyanúsított rendőröket Neamţ megyéből helyezték át korábban, de ők sem bizonyultak tisztességesebbeknek.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vádirata szerint Costel Adrian A. rendőr legalább tizenöt esetben fogadott el csúszópénzt, hét esetben élt vissza hivatalával, és egy esetben szexuális szolgáltatásokért cserébe segített egy hölgynek megoldani a sofőrvizsga elméleti kérdéseit. Ilie Cristian F. rendőr pedig öt esetben fogadott el csúszópénzt. Az oktatókat bűnrészességgel és hivatali visszaéléssel vádolják. Hat polgárt megvesztegetéssel vádolnak, ők szabadlábon védekezhetnek, a két rendőr házi őrizetben van, míg az oktatók bírósági felügyelet alatt.

A DNA közleménye szerint január 25-e és április 28-a között a két rendőr – akik az elméleti és a gyakorlati próbán is vizsgáztattak – 100 lej és 1000 euró közötti összegeket, és más javakat fogadott el a jogosítványért cserébe. A pénzt személyesen vagy az oktatók közvetítésével vették át. Az oktatók különben 4200 lej és 1500 euró közötti összegeket követeltek a tanítványaiktól, azt állítva, hogy befolyásolni tudják a vizsga eredményét – írja a kronika.ro.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »