Vádat emeltek a volt fidelitasos ellen – a sajtóban megjelent cikkek bizony a párthoz kötik

Pénzhamisítás miatt vádat emeltek V. Áron ellen. A Fidelitas korábbi tagjára az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a bíróságtól – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség. A hatóság jelezte azt is, hogy a vádlott jelenleg szabadlábon védekezik, s a vád tárgyává tett bűncselekményért a törvény szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják – írja az Magyar Nemzet

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A fiatalember, aki korábban egy ideig a Fidesz ifjúsági tagozatának volt az elnöke, tavaly februárban bukott le, miután a Keleti pályaudvarnál megpróbált beváltani egy hamis százeuróst. A pénzváltó észlelte, hogy a bankjegy hamis, és bár V. Áron el akart menekülni, a rendőrök elfogták. Ruházatának átvizsgálásakor további hamis bankjegyeket találtak nála, majd budai, Logodi utcai lakóhelyén 297 darab – feltehetően hamis – száz-, valamint öt darab húszeurós bankjegyet foglaltak le. V. Áron elismerte a bűncselekményt, és azt állította, hogy tartozás fejében kapta a pénzt egy rejtélyes moldovai férfitól.

Amikor kibukott az ügy, akkor a Fidesz azt állította, hogy már 2012-ben kizárta a soraiból V. Áront. A szervezet által kiadott közlemény tartalmának azonban ellentmondott több, a sajtóban megjelent cikk.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »