Vádat emeltek a volt fidelitasos ellen

V. Áront tavaly februárban fogták el a Keleti pályaudvarnál, miután egy hamis százeuróst próbált beváltani. Noha akkor az ügyvédje azt mondta, ügyfeléről csupán az derült ki, hogy megpróbálta forgalomba hozni a pénzt, úgy tűnik, a vádhatóság szerint a volt fidelitasosnak a hamis bankók előállításához is köze lehetett.

Pénzhamisítás miatt vádat emeltek V. Áron ellen. A Fidelitas korábbi tagjára az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a bíróságtól – tájékoztatta lapunkat tegnap a Fővárosi Főügyészség. A hatóság jelezte azt is, hogy a vádlott jelenleg szabadlábon védekezik, s a vád tárgyává tett bűncselekményért a törvény szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.

Tele volt otthon is pénzzel

A fiatalember, aki korábban egy ideig a Fidesz ifjúsági tagozatának volt az elnöke, tavaly februárban bukott le, miután a Keleti pályaudvarnál megpróbált beváltani egy hamis százeuróst. A pénzváltó észlelte, hogy a bankjegy hamis, és bár V. Áron el akart menekülni, a rendőrök elfogták. Ruházatának átvizsgálásakor további hamis bankjegyeket találtak nála, majd budai, Logodi utcai lakóhelyén 297 darab – feltehetően hamis – száz-, valamint öt darab húszeurós bankjegyet foglaltak le. V. Áron elismerte a bűncselekményt, és azt állította, hogy tartozás fejében kapta a pénzt egy rejtélyes moldovai férfitól.

Habár az ügyvédje (akit időközben leváltott) akkor azt hangsúlyozta, ügyfeléről nem az derült ki, hogy maga hamisította a pénzt, hanem csak hogy hamis pénzt akart forgalomba hozni, a vádhatóság, úgy tűnik, mégiscsak úgy gondolja, lehetett köze a volt fidelitasosnak a hamis bankók előállításához.

Szabadlábon

Az illetékes bíróság 2015. február 6-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, időközben azonban szabadlábra helyezték. V. Áron ügyét az Index hírportál hozta nyilvánosságra. A Fidesz akkor közleményben nyomatékosította, hogy a fiatalembert már 2012-ben kizárta soraiból egyebek között tagdíjelmaradás miatt, és cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállalnak.

A szervezet által kiadott közlemény tartalmának azonban ellentmondott több, a sajtóban megjelent cikk. A Zalaegerszegi 7 Nap című hetilap 2014. december 12-ei számának tanúsága szerint V. Áron Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel közösen jelent meg a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági tagozata és az IKSZ közös zalaegerszegi vacsoraestjén. A cikk V. Áront a Fidesz ifjúsági tagozata elnökeként mutatta be. Hogy ez miként volt lehetséges, arra a Fidesz az Origo hírportálnak akkor azt válaszolta: V. Áront 2012-ben kizárták a pártból, ha még ezek után is elnöknek adta ki magát, akkor szélhámoskodott.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 08. 03.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »