Vádalkut kötött az újabb börtönévekkel kiegyező Fenechiu

Vádalkut kötött az újabb börtönévekkel kiegyező Fenechiu

Vádalkut kötött a korrupcióellenes ügyészséggel (DNA) Relu Fenechiu volt közlekedési miniszter, akit parlamenti képviselői minőségében elkövetett pénzmosással és befolyással való üzérkedéssel állítottak ismét bíróság elé – közölte pénteken a vádhatóság.

RELU-FENECHIU_bRelu Fenechiu

Fenechiu börtönben ül, minthogy 2014 januárjában öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélték az úgynevezett Transzformátor-ügyben. A liberális politikust hivatali hatalommal való visszaélésben találták vétkesnek, amiért cégei a 2000-es évek elején (amikor még Fenechiu önkormányzati képviselő volt) használt transzformátorokat „sóztak rá” az állami áramszolgáltató vállalatra, drágábban, mintha újak lettek volna.

Most azzal vádolják, hogy 2012 és 2014 között, amikor a Ponta-kormány minisztere volt, és javában zajlott ellene a „transzformátorper”, 15 százalékos részesedést kért és kapott egy szoftvercégtől, amelynek segített több millió eurós szerződéseket kötni az igazságügyi minisztériummal és egy állami gyógyszeripari vállalattal. A politikus beismerte bűnösségét, és a vádalku részeként további 3 és fél éves börtönbüntetésben is kiegyezett az ügyészekkel. Az ügyben a bukaresti törvényszék hivatott dönteni.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »