Vadak és meseszép tájak – Szülinapot ünnepel a Milvus

Vadak és meseszép tájak – Szülinapot ünnepel a Milvus

Természet- és állatfotók várják a látogatókat Marosvásárhelyen a várbeli Régészeti és Történelmi Múzeum emeleti kiállítótermében. Az idén 25 éves Milvus Csoport nyolcadik alkalommal szervezte meg a nemzetközi természetfotó-versenyét, és a legjobb alkotásokat kiállították.

milvus blg_b

Papp Judit szervezőtől megtudtuk, az idei megmérettetésre 10 országból 446 fotót küldtek be, ebből a háromtagú zsűri 51-et választott ki a kiállításra. A december 30-áig látogatható kiállítás hivatalos megnyitóján kihirdették a nyerteseket, tegnap délután Dan Dinu, az egyik zsűritag méltatta az alkotásokat. A fődíjat a magyarországi Daróczi Csabának ítélték Szúnyogsztráda című fényképéért.

Tájkép kategóriában Jantyik Tibor Hajnal Pádisban című fényképe győzött, második helyezett lett Nagy Zoltán Gergely Kiszolgáltatva című alkotásával és a harmadik Szabó Ilona Balaton című fényképével. Vadon élő állatok kategóriában az első helyezett Násfayné Kőházi Mária Reggel című alkotása, ezt követte Daróczi Csaba Utánam srácok című fényképe, valamint Laurent Lefevre Kenyában készült fotója. A legtöbb közönségszavazatot Szabó Ilona Éjjeli bűvölet című fotója kapta.

Az alkotásokat december 30-áig lehet megtekinteni kedden és pénteken 9 és 16 óra között, illetve szombaton és vasárnap 10 és 14 óra között. A kiállított fényképek a www.milvus.ro oldalon is megtekinthetők. A csoport vasárnap 10 és 16 óra között újabb rendezvényt szervez, amelynek keretében az érdeklődők ellátogathatnak a nyárádszentsimoni vadállatok rehabilitációs központjába, ahol bárki megnézheti az ott ápolt sérült állatokat, madarakat. Erre az eseményre előzetesen az office@milvus.ro e-mail címen lehet bejelentkezni.

A Milvus Csoport három rendezvénnyel készült 25 éves születésnapjára. Az említett kiállítás és a vasárnapi rendezvény mellett múlt hétvégén csoportos madarászást tartottak a maroscsapói és radnóti halastavaknál. A félszáz résztvevő vörösnyakú ludat (Branta ruficollis), több énekes hattyút (Cygnus cygnus) láthatott Radnóton, valamint egy fiatal kanalasgémet (Platalea leucorodia) és egy fiatal darut is (Grus grus) Maroscsapón, amelyek ritka fajoknak számítanak a térségben.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »