Vád: agyonlőtte a fiát, mert az homoszexuális volt

Shotgunnal lőtte arcon és hasba fiát a 69 éves Shehada Issa Los Angelesben. A rendőröknek azt állította, önvédelemből tette, de az ügyészek szerint gyűlöletből: azért, mert fia homoszexuális volt – írta a The Telegraph.

Családja otthonától nem messze holtan találták a 29 éves Amir Issat. Halála miatt édesapját, Shehada Issat vádolják gyilkossággal és gyűlölet-bűncselekménnyel; ráadásul a rendőrök Amir édesanyjának holttestére is rábukkantak. Most a nyomozók próbálják megállapítani a gyilkos kilétét – mondta el Mike Lopez rendőrségi szóvivő. A halottkém szerint a 68 éves Rabihah Issa halálát késszúrások okozták – írta meg a brit The Telegraph.

Nem kedvelték egymást

A családfő a rendőröknek Amir halála kapcsán azzal védekezett, hogy önvédelemből lőtt, miután megtalálta felesége holttestét a házban.

Az ügyészek közleménye azonban azt sugallta, hogy más állhatott a háttérben, szerintük a 69 éves apa szexuális beállítottsága miatt ölte meg fiát: azért, mert homoszexuális volt. Ugyanakkor további részleteket nem árultak el. A rendőrök sem adtak ki további információkat szombaton arról, hogy az apa állítólag fenyegette is Amirt.

Önvédelemből ölt?

A rendőrök mindenesetre letartóztatták Shedadat, miután beismerő vallomást tett – közölte Lopez. A férfi azt állította a rendőröknek, hogy a fia késsel támadt rá, ugyanakkor nem találtak kést a bűncselekmény helyszínén. „Ez egy szörnyű családi tragédia” – mondta John Doerbecker detektív. Illetékesek szerint Shedada egy shotgunnal lőtt a fia hasába és arcába. Doerbecker szerint komoly gondok voltak az apa-fia kapcsolatban, beleértve azt is, hogy Amir többször tört-zúzott a házban, ezért a pár ki is tiltotta a fiút a házból.

Mindenesetre a Telegraph szerint a 69 éves Shedada akár az egész hátralévő életét a börtönben töltheti.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »