V. Nagycsaládos Hétvége a KMNE szervezésében

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete idén ötödik alkalommal szervezte meg tagcsaládjai számára őszi nagycsaládos hétvégéjét. Már hagyománnyá vált, hogy ezt a programot az egyesület Beregszentmiklóson, a Vodogray Hotelben tartja meg, ahol festői környezetben pihenhetnek a résztvevők. A program célja, hogy a családok közösen töltsenek együtt egy élményekkel teli hétvégét, erősítsék családjukat, valamint megismerkedhessenek, találkozzanak más nagycsaládokkal, barátságokat kössenek.

A családok péntek délután érkeztek meg a program helyszínére. A szobák elfoglalása és a vacsora után közös programmal folytatódott az este. A családok rövid bemutatkozását a Szilágyi László és Gabriella vezetésével tartott vidám hangulatú táncház követte. Kicsik és nagyok egyaránt élvezettel ismerkedtek a különböző népek táncaival, a kis gyakorlás után pedig magabiztosan táncolták is azokat.

A megnyitóra szombat délelőtt került sor. Elsőként Török Dénes, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének (KMNE) elnöke, majd Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) elnöke köszöntötte a résztvevőket és a meghívott vendégeket.

A megnyitót a KCSSZ tagszervezetek vezetőinek bemutatkozása követte. Pataki János elnök úr bemutatta a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségét, annak munkásságát, majd a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) nagykállói tagszervezetét, a Nagykállói Családi Kört, annak tevékenységét.

Ezután Tiboldi Beáta, a Csíki Édesanyák Egyesületének elnöke tartott bemutatót, ismertette a jelenlévőkkel egyesületüket, programjaikat.

Végül Pásztor Csaba, a Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd mutatta be munkásságukat, az egyesületüket.

Az előadásokat közös csapatépítő játék követte.

Az előadások alatt a gyerekeknek külön programot biztosítottak a szervezők. A kisebb korosztálynak lehetősége nyílott kézműveskedésre, ahol gyöngyöt fűztek, dekupázsoltak, színezhettek, vagy akár csuhébabát készíthettek a gyerekek Kopinec Emese segítségével. Az arcfestés sem maradhatott el, ami most is, mint mindig, nagy sikert aratott. A játszótéren felállított trambulint sem hanyagolták, egész nap kígyózó sorokban várták a gyerekek, hogy sorra kerüljenek, ugrándozhassanak kedvükre. Az idősebb gyerekek fociztak, íjászkodtak. A szombat délután is tartalmasan telt. A kiskamaszoknak Tihor Melinda és Szpacsinszka Katalin tartottak élménypedagógiás foglalkozást, a felnőttek pedig csoportbeszélgetéseken vehettek részt, ahol aktuális, mindenki számára érdekes témákról, ismerős problémákról beszélgethettek egymással kötetlenül a szülők. A túrázni szerető családok legtöbbje elindult felfedezni a fákkal borított hegyes környéket, így eljutottak a közelben található vízeséshez is, ami hatalmas élményt nyújtott számukra.

Vasárnap délelőtt a csapat ellátogatott a beregszentmiklósi Várkastélyba, mely oly neves családok tulajdonában is állt, mint a Perényi család vagy a Rákóczi család.

A hétvége ismét tartalmasan telt, élményekkel gazdag programot biztosított a résztvevők számára.

Az V.Nagycsaládos Hétvége a KMNE-nél a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének a támogatásával valósulhatott meg.

Szilberhar Szabina

Rovatok: KultúraTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: kultúra, nagycsaládos hétvége, KMNE, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, Beregszentmiklós, KárpátaljaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »