Üzent Soros: van képe azt hazudni, hogy nem ő, hanem mi vagyunk az Európa-ellenesek

Üzent Soros: van képe azt hazudni, hogy nem ő, hanem mi vagyunk az Európa-ellenesek

A magyar kormány migránsellenes kampánya "Európa legsötétebb óráit idézi" – írta egy közleményben George Soros szóvivője, Michael Vachon, amelyet a Reuters idéz. Vachon azt is mondta a főnöke arcképével ellátott plakátkampányra, hogy "Európa-ellenes", és hogy "tévesen mutatja be Soros nézeteit a migrációról".

"A múlt héten a Fidesz vezette kormány egy országos plakát- és televíziós kampányt indított, amely Európa legsötétebb óráit idézi. A magyar rendszer idegengyűlölete és a menekültek démonizálása Európa-ellenes" – írta a közleményben a szóvivő, aki kitért arra az állításra is, miszerint Soros illegális bevándorlókat akar Európába telepíteni – ezt a képzelet szüleményének hazudta.

"Soros jelenlegi álláspontja a migrációról az, hogy a nemzetközi közösségnek több támogatást kellene biztosítania a fejlődő országoknak, amelyek jelenleg a menekültek 89 százalékának adnak otthont, és hogy Európának át kellene vennie ezektől az országoktól néhány százezer átvilágított menekültet egy rendezett ellenőrzési és áttelepítési folyamat keretében" – próbált mellébeszélni a szóvivő.

(Reuters – HVG korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »