Üzenik a kormánynak: kommunista jelképek helyett keresztek kerüljenek a hivatalokba

Miközben az Európai Unió nyugati tagállamaiban rendre eltüntetik a kereszteket a hivatalokból, az iskolákból, a közterekről, a munkahelyekről a rosszul értelmezett toleranciára hivatkozva, aközben Magyarországon ezzel ellentétes igények kerülnek előtérbe. „Helyezze ki a keresztet a Nógrád Megyei Közgyűlés a használatában lévő helységekben” – erre tett javaslatot Havasiné Molnár Erzsébet Nógrád Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője és Dobrocsi Lénárd a párt választókerületi elnöke.

 

Az ellenzéki erő arra emlékeztetett, hogy a kommunista Szovjetunió megszállása előtt a hivatali helyiségek falán kereszt volt található. Ezzel mintegy hirdetve, hogy mindannyian Isten kezében vagyunk és, hogy a keresztény értékrend és eszmerendszer a társadalom alapja. Orbán Viktor korábban ugyan azt mondta, hogy „Magyarország keresztény lesz, vagy nem lesz”. Ehhez képest Havasiné Molnár Erzsébet szóbeli kérését napirendre sem vette a Közgyűlés, ellenben a Fidesz-KDNP frakcióján belül is heves, egymásnak feszülő vita alakult ki a felvetésről.

A megyei Jobbik az elképzelést rövidesen határozati javaslat formájába is benyújtja a testület elé. Érdemes megjegyezni, hogy Vona Gábor a kereszténységgel kapcsolatban kijelentette, hogy számára mint európai és magyar ember a kereszténység jelenti az egyetemes emberi értékeket, amely minden nagy vallásban közös. 

Dobrocsi Lénárd kihangsúlyozta, hogy azt üzenik a kormánynak, hogy a kommunista önkényuralmi jelképek, mint amilyen a mai napig a Nógrádi Közgyűlés külső homlokzatán is található egy emlékparkba valók, a kereszténység jelképének pedig a hivatalokban és a középületekben lenne a helye,

azért, hogy a hívő emberek erőt merítsenek belőle, azok akik pedig nem vallásgyakorlók azokból pedig előcsalogassa az igazságérzetet. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »