Útlezárással fenyegetőznek az utcanevek átnevezése miatt Kárpátalján

Kárpátalja kormányzója, Hennagyij Moszkal levelet kapott a Huszti járásban található Iza település lakosaitól, amelyben a lakosok elégedetlenségüket fejezték ki a Kolhoszpna utca átnevezésével kapcsolatosan – olvasható a kormányzó hivatalos honlapján, amit az UNN hírügynöskég is ismertetett.

“Kérjük, ne változtassák meg a Kolhoszpna utca nevét, ellenkező esetben fenntartjuk a jogot arra, hogy határozatlan időre leblokkoljuk az Ökörmező-Huszt autóutat.” – szerepel a levélben, melyet 45 személy írt alá.

“Julian Revaj Kárpát-Ukrajna miniszterelnöke volt, Huszton élt és dolgozott. Revaj Kárpátalja egyik legfontosabb alakja, s nem egyszer látogatott el Iza falujába. Ezért neveztem át a dekommunizációról szóló törvény miatt a Kolhoszpna utcát Julian Revaj nevére idén márciusban. A falusiak nem akarták megváltozatni az utcanevet, bár kilenc hónapjuk volt erre. És most érkezett egy ilyen levél. Néhány embernél, akik útlezárással fenyegetőznek, beívódott a kommunizmus propagandája. A kolhoz (közös gazdaság) sok bajt hozott a kárpátaljaiakra, Julian Revaj pedig honfitárs, aki Ukrajnáért harcolt. Engem nehéz bármivel meglepni, de a falusiaknak sikerült! Állíthatom, hogy nem lesz semmilyen visszanevezés. Hadd blokkolják az utat!” – kommentálta a levelet Hennagyij Moszkal.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Átnevezik a Valentyina Tyereskova nevét viselő utcákat Kárpátalján”Úgy átnevezem a kommunista utcaneveket Kárpátalján, hogy az emberek szégyellni fogják, hogy ott laknak”Moszkal Leninről John Lennonra nevezett át egy utcát KárpátaljánRovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Huszti járás›IzaCímkék: Hennagyij Moszkal, kommunizmus, utca, átnevezés, útlezárás, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »