Útban a XXI. század fele Vona és Dúró Dóra beugrott a győri egyetem rektorához

Útban a XXI. század fele Vona és Dúró Dóra beugrott a győri egyetem rektorához

Múlt héten Szilvássy Zoltánnal, a Debreceni Egyetem rektorával, ma Földesi Péterrel, a Széchenyi István Egyetem rektorával találkozott a „Valódi Nemzeti Konzultáció 2016” keretében Vona Gábor a Jobbik elnöke és Dúró Dóra a Kulturális Bizottság elnöke – közölték a legnagyobb ellenzéki párt politikusai.

Beszámoltak arról, hogy az elmúlt időszakban és az elkövetkező hetekben is elképesztő mennyiségű tárgyalást, találkozót bonyolítanak le, akinek ha teheti a pártelnök is személyesen jelen van.

„Nem a múltról, hanem a jelenről és a jövőről tudtunk beszélgetni, pártpolitikai korlátok nélkül, szabadon, mint olyan emberek, akik szeretnék, hogy a XXI. századi magyarság a tudásverseny világszintű mezőnyében a lehető legjobb helyen végezzen”

– számolt be a találkozás konstruktív légköréről Vona Gábor. A győri Széchenyi István Egyetem rektora ismertette a Rába-parti universitas történetéből és regionális szerepéből adódó lehetőségeit, jövőbeni terveit, illetve megfogalmazta véleményét az egész magyar felsőoktatás mai helyzetét illetően.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »