Utáááálom a virtuális világot

Miért tanulok én informatikát? Nemhogy dolgoznék a földeken, hordanám a téglát, szerelném a kocsit, nem! Nekem ilyen elvont, mátrixi világot kell igazgatnom.

Sokkal könnyebb lenne az élet egy ekével, az legalább úgy működik, ahogy megtervezték, de ezek a túltervezett számológépek? Kiszámíthatatlan vackok, és csak a szenvedés megy velük, az ember meg elveszti az utolsó idegsejtjét is a 10. kékhalálnál. Az eke és a föld legalább valóság, de ezek a műanyag és fém vackok? Csak arra jók, hogy elrontsák a szemem és az őrületbe kergessenek.

Na, de mi is váltotta ki belőlem ezeket a gondolatokat?
A Magyar Szigetről való közvetítéshez kell egy net, ami van a helyszínen. Eddig nincs is gond, onnantól viszont van, hogy nem értem miért nem jó az itthon már kipróbált, lemodellezett hálózat a helyszínen? Miért árnyékolja le egy kis faház a wifi-t, mikor itt a házak között a település másik végében is látom a hozzáférési pontomat… Na nem baj, így csak 4 csatlakozós switch-ből tudtuk a netet szétküldeni a Szigeten, így nem is volt értelme kivinni 5-6 laptopot. Ja, de volt! Volt mire vigyázni, és idegeskedni, ha nem találtuk az egyiket. Amúgy meg menjenek a sunyiba a 12’1-es laptopok kitalálói, mert olyan könnyen elbújik már ebben a méretben a gép, hogy hiába keresed 3 órán keresztül, csak véletlenül találod meg. A mindennapos windóz telepítgetés taglalásával nem is fárasztanám az olvasókat, de higgye el mindenki, hogy már untuk rendesen a laptopok ápolgatását.

Hazaérve fogadott egy nagy meglepetés: a mobil vinyónk, amire rendszereztük az adatainkat, az egyszerűen nem működik. Végül is, csak poénból maradtunk fent hétfő 3-ig és rendeztük össze a felvett anyagokat egy tárolóra.

Nem mentegetőzésből született ez a bejegyzés, arra az esetre, ha késnének a Magyar Szigetes anyagok, csak egy kis gyors puffogás, és helyzetjelentés arról, hogy milyen körülmények között dolgozunk… Lehet sajnáltatásnak tűnik, de sokan nem tudják, hogy mennyi munkával jár egy ilyen fesztivál anyagainak felvétele, rendszerezése, megvágása, közzététele, ezen háttérinformációkat osztom meg.

Reméljük 3-4 nap múlva a kedves hallgatók/olvasók is élvezni fogják a VIII. Magyar Sziget anyagait, egyelőre mi is nagyon “élvezzük” a hangvágást, feltöltögetést, a 10 napja nem alvást.

Na, fel is ért a szerverre az első adag előadás, keresem és vágom a többit, amelyek nálam vannak, igaz, hogy 3 órát aludtunk, de hát ez van, folyton harcoló alakulat vagyunk, de 10 napra eltűnök Erdély havasaiban az én Linámmal, Balla Barna (Madártávlat c. műsorunk, hallgassátok!!!) meghívására, végre pihenek is ezen a nyáron.

UI.: Nem olvastam át ezt a bejegyzést, lehet, hogy vannak-e benne hibák, ez van, meg késő éjjel.

Update:

eszter@linux: sudo javit blog
eszter@linux: egy vesszohiba elharitva
eszter@linux: en egy jol mukodo rendszer vagyok ;)


Forrás:szentkoronaradio.com
Tovább a cikkre »