Út a 3. világháború felé – Az orosz határon megjelennek az amerikaiak

Út a 3. világháború felé – Az orosz határon megjelennek az amerikaiak

Az Egyesült Államok 300 tengerészgyalogost akar küldeni Norvégiába, amely nem zárkózik el a tervtől – adta hírül az AP amerikai hírügynökség, megjegyezve, hogy Norvégiának közös határa van Oroszországgal.

A németországi amerikai tengerészgyalogság szóvivője szerint először állomásoznának amerikai tengerészgyalogosok a NATO-tag skandináv országban.

Az Egyesült Államok 2014-ben kezdett rotációs rendszerben csapatokat állomásoztatni Kelet-Európában, azt követően, hogy az atlantista megfogalmazás szerint „Oroszország elragadta Ukrajnától a Krímet”.

Hírdetés

Több, Oroszországgal határos NATO-tagállam – köztük a három balti állam – azt kérte Washingtontól, hogy állandóan legyenek jelen területén amerikai csapatok.

A norvég védelmi minisztérium szóvivője, Lars Gjemble szerdán közölte, hogy Oslo fontolóra vette korlátozott számú amerikai tengerészgyalogos rotációs rendszerű jelenlétét Norvégiában.

Amerikai részről Niel E. Nelson vezérőrnagy – az Európában és Afrikában állomásozó amerikai tengerészgyalogság parancsnoka – nyilatkozatban erősítette meg a terv hírét, ám megjegyezte, hogy túl korai a megvalósításról beszélni azelőtt, hogy lezárul a politikai egyeztetés.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »