US Open: Babos Tímea kikapott Simona Haleptől

Babos Tímea nagy csatában, 2 óra 7 perces mérkőzésen három játszmában kikapott az ötödik helyen kiemelt Simona Haleptől az amerikai nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában.

Az Arthur Ashe Stadionban a világranglista ötödik helyén álló Halep ellenállhatatlanul kezdett, Babos még labdamenetet is csak elvétve nyert, így pillanatok alatt 4:0-át mutatott az eredményjelző. A magyar teniszezőnek a játszma közepén volt egy rövid fellángolása, de ez is csak egyetlen játék megnyeréséhez volt elég, és mindössze 23 perc alatt véget is ért az első szett.

A második szettet Halep több rontással kezdte, Babos ezt kihasználva 1:1-nél elvette román riválisa adogatását, azonban egy maratoni hosszúságú játékban előnyét nem tudta megtartani. A világranglistán 34. magyar játékos nem tört össze, hosszú labdamenetekre kényszerítette Halepet, újra brékelt, és 4:2-re elhúzott. Halep mintha összezuhant volt, Babos pedig ezt kihasználva, erőtől duzzadó játékkal, ásszal lezárva a szettet egyenlített.

A mindent eldöntő harmadik szettben – amely az első volt Halepnek a mostani US Openen – az első játékban Halep 40-15-re elhúzott, Babos innen tudott fordítani és rögtön brékkel kezdeni. A következő játékban két bréklabdát is hárított a magyar, és innen került előnybe (2:0). Ezt követően mindketten aránylag simán hozták saját adogatásukat, majd Halep egy rendkívül hosszú, 24(!) ütéses játék utolsó pontjával 3:3-ra egyenlített.

Halep a folytatásban nyögvenyelősen került előnybe, majd jött Babos, aki előbb maga számára tette nehézzé a játékot, végül három bréklabdát is hárítva – közte négy zseniális fonákkal – egyenlített (4:4). Babos a következő játékban két bréklabdához jutott, de nem tudott élni a lehetőséggel, így a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia. Pillanatok alatt 40-15-re elhúzott, ám Halep visszajött és meccslabdához jutott, Babos pedig kettős hibával „zárta le” az összecsapást. Babos még a szombati versenynapon a kazah Jaroslava Svedova oldalán párosban is érdekelt.

Eredmény:
női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Simona Halep (román, 5.)-Babos Tímea (31.) 6:1, 2:6, 6:4


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »