Üres szektorokkal bojkottálták a Fradi „bajnokavató” meccsét

Üres szektorokkal bojkottálták a Fradi „bajnokavató” meccsét

A kemény mag ismét bojkottálta a Ferencváros meccsét – írja a Hvg.hu. Végül öt gólt lőve lett bajnok az együttes.

A Groupama Arénában a szerda esti Paks elleni meccsen félházzal kezdődött meg a Ferencváros mérkőzése, a kemény mag ugyanis nem ment el a meccsre. Néhány lelátó azért így is megtelt, de voltak teljesen üres szektorok – teszi hozzá a portál. Ez lett volna a bajnokavatás, amikor a kitiltottak is bemehettek volna a stadionba. A kezdés előtt a pályán ünnepélyesen köszöntötték a Ferencváros csapatát.

A szurkolók korábban a Fradimob.hu oldalon jelentették be, hogy a Tábor a tárgyalások jelen állása szerint nem lesz ott a Paks elleni „bajnokavató” mérkőzésen.

Hosszúra nyúló háború

Kubatov Gábor és a Fradi-tábor háborúja majd két éve tart. Több csoport az új stadionba még nem tette be a lábát a szigorú beengedési módszerek – elsősorban a vénaszkenner – miatt, ám több idegenben megrendezett találkozón megjelentek.

A fővárosi zöld-fehér csapat 2–1-re kikapott a múlt héten Debrecenben, de előnye így is behozhatatlan, mivel közvetlen üldözője, az MTK ugyancsak vereséget szenvedett, Pakson. Az FTC és az MTK között így megmaradt a 22 pontos a különbség. A Ferencváros legutóbb tizenkét éve volt bajnok, a mostani a klub történetének 29. elsősége. Az FTC a következő idényben a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesz érdekelt.

A bajnokság április végén zárul. A Ferencvárosnak azok a futballistái, akik nem szerepelnek a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon, négyhetes szabadságot kapnak, a felkészülés pedig június 8-án kezdődik.

Ferencvárosi TC–Paksi FC 5–2 (2–1)
Groupama Aréna, 7594 néző, v.: Pintér

gólszerzők: Radó (7.), Hajnal (20.), Gyömbér (66.), Gévay (öngól, 82.), Lamah (92.), illetve Szakály D. (34.), Hahn (60.)
sárgalap: Varga R. (30.), Nalepa (74.), Gyömbér (79.), illetve Lenzsér (20.), Szabó J. (41.), Kulcsár D. (42.), Bartha (45.)
kiállítva: Balázs Zs. (67.)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »