Ünnepli a brit sajtó a legidősebb olimpiai érmest

Hős csípőprotézissel – ilyen és ehhez hasonló szalagcímekkel ünnepelte a szombati brit sajtó Nick Skeltont, a Rio de Janeiro-i olimpia legidősebb érmesét, aki előző nap szerzett aranyérmet díjugratásban.

A TELJES RIÓI MAGYAR PROGRAMÉRT KATTINTSON!

Az 58 éves lovas hetedik olimpiáján a brit díjugratás első aranyérmét nyerte egyéniben. Győzelmével ő lett a vasárnap záruló riói játékok és a brit küldöttség 1908 óta legidősebb érmese.

Nick Skelton másfél éves kora óta lovagol, az utóbbi években azonban sérülések hátráltatták: csípőprotézissel versenyez – nyeregbe is csak fellépőről tud szállni –, volt már nyaktörése, válltörése, térdét kétszer műtötték. Big Star nevű 13 éves lova is két lábsérülésen van túl a 2012-es londoni olimpia óta, amelyen csapatban lettek elsők.

A díjugrató a lovának ajánlotta aranyérmét. „Ő a valaha volt legjobb lovam. Nem vonulok vissza, de csak Big Start fogom lovagolni. Amikor számára vége, akkor hagyom abba én is” – mondta a The Daily Telegraph című lapnak.

Skelton fia a Twitter közösségi portálon fotót tett közzé apjáról, alá pedig azt írta: „Talán tévedek, de szerintem így néz ki egy igazi hős” – idézték az újságok.

Nagy ünneplésben részesültek a női gyeplabdások is, akik szintén az első aranyukat szerezték. Külön kiemelte a sajtó Kate Richardson-Walsh csapatkapitányt és házastársát, Helent, akik első meleg házaspárként lettek aranyérmesek. A tudósítások szerint ráadásul az 1900-as párizsi olimpia óta nem fordult elő, hogy házas- és csapattársak együtt lettek elsők. A brit válogatott a címvédő hollandokat győzte le a pénteki döntőben.

A brit sportolók szombat délutánig 25 arany-, 22 ezüst- és 14 bronzérmet szereztek, és az előzetes várakozásokat felülmúló teljesítményükkel az Egyesült Államok mögött a második helyen állnak az éremtáblázaton.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »