Ünnepi "elszámoltatás": a 10. évfordulón 2006. ősze miatt Gaudi a vádlottak padján

10 évvel a 2006. őszi rendőrterror utáni igazságtételi gyorsmérleg: Gyurcsány szabadlábon, Gergényiék felmentve, Budaházyék 125 évre elítélve és Gaudi a 2006. őszi igazságtételért folyatott küzdelem miatt a büntetőbíróság előtt – írja a nemzeti jogvédő, alább olvasható folytatás.

A 2006. őszi rendőrterror igazságtételét célzó nemzeti jogvédő országgyűlési képviselői munkám kapcsán még 2013-ban indult koncepciós büntetőeljárás ellenem. A vád nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás.

2013. október 23-án a "Valódi számonkérést 2006-ért! " címmel tartott, a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat által szervezett tüntetésen egy 2006. őszén elkövetett gyalázatos ügyészi tettet hoztam nyilvánosságra. A tüntetés azt fejezte ki, hogy "mi, az igazság iránt elkötelezettek nem nyugodhatunk, és nem is nyugszunk mindaddig, míg a szemkilövőket, a szemkilövetőket és a velük cinkos hivatalos személyeket a börtönbe nem juttatjuk."

A "jó hírnevére" kényes érintett ügyész feljelentett, majd a szervezett bűnözés és korrupciós bűncselekmények leleplezésére hivatott csúcs ügyészi szerv, a Központi Nyomozó Főügyészség buzgó "nyomozati munkával" közel ezer oldalnyi nyomozati iratot termelt ki, és átvette a vád képviseletét. Ha a 2006. őszi megtorlók és korrupt politikusok ügyében lennének ilyen aktívak, akkor nem lenne ilyen sanyarú az elszámoltatás mérlege…

Ismét eljött a napja, hogy szembenézhetek a bíróságon vádlóimmal: a 2006. őszi megtorlásokban bűnrészes ügyésszel és a vádat képviselő Központi Nyomozó Ügyészség ügyészével. Az első tárgyaláson kifejtettem a koncepciós perrel kapcsolatos védekezésemet, amelyben részletesen elemeztem bizonyítékokkal alátámasztva az ügyészség 2006. őszi törvénysértéseit, amelyek miatt a megtorlás keretében számos ártatlan ember került annak idején börtönbe, illetve elítélésre. Kihallgatásra került az engem feljelentő ügyész, aki konokul tagadott, és a törvénysértéseivel történt szembesítés ellenére sem tanúsított bűnbánatot, vagy kért elnézést az érintett házaspártól tettei miatt.

A Gyurcsány-rezsim elleni tiltakozók és békés járókelők elleni rendőrségi embervadászatok 10. évfordulóján meghallgatja a bíróság a döbbenetes ügyészi cselekménnyel érintett házaspárt és Gőbl Györgyöt, a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület vezetőjét is, és nem kizárhatóan ítéletet hoz.

A tárgyalás helyszíne: Pesti Központi Kerületi Bíróság (1055 Budapest, Markó u.25.) III. emelet 311.

Időpont: 2016. szeptember 20., 8:30

Védőm: dr. Csisztai-Molnár Péter ügyvéd (Nemzeti Jogvédő Szolgálat)

A gyalázatos ügyészi tettről szóló információt – amelyet egy 2006 őszén meghurcolt jogsértettől kaptam a "Res Iudicata- 2006 ősze: ítélt dolog" c. dokumentumfilm bemutatóján – másnap a Hír Tv-nek adott interjúban is közöltem. Akkor még országgyűlési képviselő voltam: hivatalos személyként kötelességem volt ez, miután egy hivatalos személy törvényellenes cselekményéről értesültem.

Totális vakvágányon mozognak vádlóim, ráadásul ezen a terepen saját jogvédő tapasztalataim és ismereteim okán rendkívül otthonosan mozgok. Hazai pálya ez nekem, színtiszta jogvédelem, ami a szívem csücske, nem politikai maszatolgatás, ködszurkálás.

A vád tárgyává tett kijelentéseket országgyűlési képviselőként hoztam nyilvánosságra, ezért büntethető nem vagyok, erről – és nem a lopás-korrupció-politikus bűnözés mentegetéséről – szól a mentelmi jog, amely a mandátum lejárta után is fennáll a képviselőként ebben a minőségben közölt tény vagy vélemény miatt. Ugyanakkor a közérdekből közzétett tényeket bizonyítani is tudom és fogom. Erre kerül sor a mostani tárgyaláson. Ezért sem vagyok büntethető.

Ebben a koncepciós perben az a egyik célom, hogy bemutassam nyilvánosságnak az ügyészség 2006. őszi megtorlásokban játszott gyalázatos szerepét, amely miatt tudomásom szerint közülük senkit nem bocsátottak el és nem büntettek meg. A május 25-i első tárgyaláson ez már elég jól sikerült is!

Az igazság legyőzése elleni kísérletek kudarcra vannak ítélve. Mert a mi oldalunkon van az igazság és a jog is. Csak végig kell menni a küzdelem útján a győzelemig!

Várok minden szolidáris kedves hazafit, akinek szívügye a 2006 őszi igazságtétel és a teljes elszámoltatás!

Budapest, 2016. szeptember 19.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) ügyvezetője


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »