Ultimátumot adott az MSZP Matolcsynak

Egy hetet adott az MSZP elnök-frakcióvezetője a jegybankelnöknek, hogy reagáljon a lemondását sürgető szocialista felszólításra. Ha ennek nem tesz eleget Matolcsy György, akkor Áder János államfő fellépését kéri a szocialista párt.

Tóbiás József szerdán személyesen vitte be a Magyar Nemzeti Bank fővárosi épületébe Matolcsy György szocialisták által írt felmondólevelét, amelyet a pártelnök elmondása szerint a jegybank egyik munkatársa vett át; az intézmény elnöke nem tartózkodott az épületben. Az újságírókat nem engedték be a rendőrök a Szabadság téri székházba.

Az ellenzéki pártelnök ezt megelőzően sajtótájékoztatón azt mondta, hogy ha Matolcsy György nem írja alá felmondólevelet, akkor azt kérik, hogy Áder János köztársasági elnök mentse fel posztjáról. Tóbiás József szerint az MNB elnöke méltatlanná vált posztjára. Azzal indokolt, hogy a jegybankelnök segíteni kívánja a Fidesz 2018-as választási győzelmét, ezért már nem a közt szolgálja, hanem „pártkatona havi ötmillió forintért”.

Hozzátette: a nemzeti bank elnöke megpróbált eldugni 260 milliárd forint közpénzt, de lebukott. Megjegyezte, most már az ügyészség is eljárást folytat az alapítványok gazdálkodása miatt. Saját barátait megmentette a Quaestor-ügyben, míg tízezreket hagyott adósságban – tette hozzá. Megjegyezte azt is, értik, miért van családbarát munkahely feliratú tábla kihelyezve az épületben: „a jegybankelnök az összes unokatestvérét segítette”.

Tóbiás József kérdésre válaszolva megerősítette: Török Zsolt volt pártszóvivő pénzbírságát az MSZP kifizette, és semmilyen költséget nem kell térítenie. A sajtótájékoztatón jelen volt a párt parlamenti frakciójának több tagja is, akik Tóbiás Józseffel tartottak az épületbe.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »