Ülésezett a Beregszászi Járási Tanács

Sin József elnök vezetésével november 23-án került sor a VII. összehívású Beregszászi Járási Tanács 7. ülésszakára. A tanácsülésen a 34 képviselőből 26 volt jelen.

A napirendi pontok előtt a jelenlévők egyperces néma fennállással adóztak a holodomor, valamint a méltóság forradalma áldozatai emlékének. Bemutatták a járási bíróság újonnan megválasztott főbíráját, Ivan Iltyót.

Elsőként Volodimir Zsilkin, a Beregszászi Helyi Ügyészség megbízott vezetője tartott beszámolót a törvényesség és a jogrend helyzetéről, amelyből kiderült, hogy az idei esztendőben csökkenés tapasztalható a járás területén elkövetett bűncselekmények számát illetően a 2015-ös évhez képest.

A Beregi Hírlap járási lap 2016-os évi működésével kapcsolatban Szemere Judit megbízott főszerkesztő tartott beszámolót, aki elmondta, hogy a komoly anyagi gondokkal és káderhiánnyal szembenéző sajtóorgánumnál már csak január elsejéig vállalja a főszerkesztői feladatokat, azt követően már csak a magyar nyelvű kiadás szerkesztését kívánja vezetni.

A járás általános egészségügyi helyzetéről, a járási kórház ellátottságáról, a személyi állomány helyzetéről, a családorvosi rendelők és felcserközpontok állapotáról Ivan Males, a járási kórház főorvosa, és Hegyes Ruszlana, a járási elsődleges egészségügyi központjának főorvosa tartott beszámolót. Mint a bizottsági üléseken elhangzott, a legnagyobb problémát a káderhiány jelenti, ami az ágazatban tapasztalható alacsony átlagbérnek tudható be, amelynek következtében az egészségügyben dolgozó szakemberek tömegesen hagyják ott a munkahelyüket, illetve külföldön vállalnak munkát.

A napirendi pontokban szó volt még a járás általános ökológiai helyzetéről, a járási hulladékgazdálkodásról, a foglalkoztatási program módosításairól, a járási tanács munkatervéről 2017 első félévére, egyéb aktuális kérdésekről.

Mivel a Beregszászi járás költségvetését december 25-ig kell elfogadni, így az ülésszak nem zárult be, a plenáris ülés folytatására egy később kijelölt időpontban kerül sor.

(jakab)

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 48. számRovat: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: kárpátaljai magyarságukrajnai hírekülésForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:hetilap.karpatinfo.net
Tovább a cikkre »