"Üldözés": szegény Simicskát is le akarták fényképezni

Korábban csak gyanakodott rá Vona Gábor, hogy ugyanazokat küldték rá, mint Spéder Zoltánra, ebben azonban megkeresésünk után már még biztosabbnak tartja magát. A botrányhős paparazzo csütörtök délután már lapunk tulajdonosát üldözte – írja a Magyar Nemzet.

Ha jól emlékszem, Spéder Zoltánról is olasz paparazzókkal készítettek anyagot a TV2-re – írta korábbi Facebook-bejegyzésében Vona Gábor azzal kapcsolatban, hogy fia iskolája előtt megpróbálták őt lefényképezni. Miután korábban arról lehetett hallani, hogy a Spéder-képek Andrea Belmonte gépével készültek, a lap rákérdezett Vonánál, hogy vajon őt is az az ismert fotós üldözte-e, aki korábban többek közt Luis Figo futballsztárral került összetűzésbe. A Jobbik elnöke előzőleg nem tudta, hogy már Spéder ügyében is Belmonte neve került elő, mindenesetre megerősítette: a fotós a helyszínen bemutatkozott, igazolványát is megmutatta, tehát egyértelműen ugyanarról a személyről van szó. (A beszélgetés után, de még a cikk megjelenése előtt pedig Vona a Facebook-oldalán is előállt az új információval.)

Emlékezetes: a Spéderről készült képeket a Habony Árpádhoz kötődő média is terítette. A TV2-n ugyanúgy bemutatták a képeket, ahogy az Ómolnár Miklós vezette Ripost.hu-n vagy a Habony-féle Modern Media Grouphoz tartozó 888-on. Vona korábban is a Habony-körre gyanakodott, és azt üzente, most nagyon bakot lőttek.

Az olasz fotósnak azonban ennyi nem volt elég, Vona gyermekének iskolája után egészen Veszprémig „menekült” társával. A lap úgy tudja, nem először volt a megyeszékhely az úticél: múlt hét elején három napon keresztül várakoztak Simicska Lajos házánál fotósok. Akkor egy másik csapat volt ott, egy tetovált olasz férfi és magyar kísérője, akik egy zöld Kiával érkeztek. Simicska azt mondta, nemcsak őt zaklatták, hanem a családtagjait is fényképezték a fotósok.

Csütörtök délután már a Vonát fotózók érkeztek Veszprémbe, Simicska házához, és még a cikk megjelenése előtt közvetlenül is ott tartózkodtak. Az oligarcha lapja megkérdezte a Jobbik pártelnökét, aki leírást adott az autóról és a személyekről, így bizonyossá vált: ugyanazokat mozdították rá a politikusra, mint Simicska Lajosra. Úgy tűnik tehát, állandó fotósokkal dolgoztat a megbízó, ráadásul ezt is kiszervezve külföldieknek.

C típusú átvilágítás után még súlyosabb lenne

Arra a kérdésre, miszerint a magyar titkosszolgálat érintett lehet-e, Vona Gábor elmondta: nem hinné, miután a külügyi bizottsági tagsága miatt C típusú átvilágításon is átesett, így még súlyosabb lenne, ha állambiztonsági szál lenne az ügyben. Elismételte, azt a választ kapta reggel az olasz fotósoktól, hogy olasz ügynökségen keresztül kapták a megbízást, amelytől pedig magyarok rendelték meg a munkát. A megfigyelés pedig akár magán-titkosszolgálati eszközökkel is megoldható. A politikus azt nem hinné, hogy az olasz sajtó ennyi energiát fektetne a követésébe. Az iskola előtt kérdéseire azt a választ kapta még a lefülelt fotósoktól, hogy már előző héten is követték a háza elé, akkor a Parlamentből. Vona szerint viszont a sztori már itt is sántít, hiszen az említett napon, pénteken nem is járt az Országgyűlésben.

A pártelnök az Alkotmányvédelmi Hivatal felé fogja jelezni a történteket, elmondása szerint ez kötelessége is. Azzal kapcsolatban vannak kétségei, hogy a felelősöket elszámoltatják-e, de, mint mondta, ő most még elszántabb, hogy feltárja az ilyen eseteket. Arra a kérdésre, hogy feljelentést is tesz-e, elmondta: jogászokkal egyeztet még erről.

Vona szerint a Habony-körrel hozható összefüggésbe az efféle „médiagyilkosságok” végrehajtása, és úgy tűnik, „maffiatempó” kezdi uralni a közéletet. Reméli, lesznek partnerei abban, hogy pártpolitikai kötődésektől függetlenül végére lehessen járni az ilyen eseteknek.

A pártelnök közölte továbbá: máskor is volt már olyan érzése, hogy követik, de közszereplőként ehhez már valamennyire hozzászokott, ez a mai eset viszont már új dimenziót jelent.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »