Ukrán-magyar kettős állampolgárt vettek őrizetbe Ungváron

A nő Szlovákiából akart Ukrajnába jutni.

Az ungvári határátkelőn az útlevél-ellenőrzés alatt egy ukrán állampolgárságú nő magyar útlevelet mutatott fel. Az okmányok vizsgálata során kiderült, hogy a nő a magyar állampolgárságot igazoló dokumentum szerint túllépte a megengedett tartózkodási időt Ukrajnában és nem fizette ki a bírságot – olvashatjuk a Goloskarpat.info internetes oldalon.

A kihallgatás során a szabálysértő nő bevallotta, hogy ukrán állampolgár és felmutatta az ukrán útlevelet is. A nő azzal, hogy két ország állampolgára is megsértette Ukrajna kettős állampolgársággal kapcsolatos törvényét.

Az esetet jegyzőkönyvezték. A nő további sorsáról a bíróság fog dönteni – jelentette a csapi határőregység sajtóosztálya.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Pár ezer forintért vettek magyar állampolgárságot magyarul nem beszélő ukránokÚjabb kárpátaljait fosztottak meg magyar állampolgárságátólMagyar állampolgársággal rendelkező korrupt bírót tartóztattak le UkrajnábanRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Ungvári járás›UngvárCímkék: kettős állampolgárság, kékfény, bűnügy, Kárpátalja, Ungvár, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »