Ukrajnában bajnokival, Magyarországon összetartással hangolódtak a vb-selejtezőkre

Csütörtöktől keddig kerül sor az első igazi meccsdömpingre a labdarúgó vb-selejtezők európai csoportjaiban, ami azt jelenti, hogy minden válogatott legalább kétszer lép pályára.

Amíg a legtöbb helyen a mögöttünk maradt hétvégén is bajnoki fordulót rendeztek, addig Magyarországon ismét pihenőt vett ki a klubfutball, a Bernd Storck által vezetett válogatott keret immáron második hete készül az előtte álló megpróbáltatásokra.

Kezdjük az ukrán Premier Ligával, ahol a 10. játéknap mérkőzéseit bonyolították le. Egy rangadónak beillő mérkőzésen a listavezető Sahtar Donyeck legyőzte az őt üldöző Zorja Luhanszkot, így tovább erősítette vezető helyét a sikerével immáron a második helyre előrelépő címvédő Dinamo Kijev előtt.

A forduló talán legváratlanabb eredményét a Dnyipro okozta azzal, hogy hazai környezetben sima vereséget szenvedett az FK Olekszandrijától.

Eredmények: Sztal Kamenszkoje – Csornomorec Odessza 1-2, Dnyipro – FK Olekszandrija 1-4, Vorszkla Poltava—Olimpik Donyeck 1-2, Voliny Luck – Kárpáti Lviv 1-1, Sahtar Donyeck – Zorja Luhanszk 1-0, Dinamo Kijev – Zirka Kropivnickij 2-0.

A Sahtar vezeti a bajnoki tabellát 28 ponttal a 22 pontos Dinamo és a 20 ponttal a harmadik helyre visszacsúszó Zorja előtt.

A 40. születésnapját a napokban ünneplő Andrij Sevcsenko által vezetett ukrán válogatott egyébként már a csütörtöki vb-selejtezős rajton pályára lép, mégpedig Törökországban, ahol már a pontszerzés is elfogadható eredménynek számít az ambiciózus vendéglátókkal szemben. Ugyanezen a napon Olaszország – Spanyolország csúcsrangadóra kerül sor.

Egy nappal később, pénteken, a Groupama Arénában telt házat jelentő 23 ezer főnyi szurkolósereg előtt a magyar válogatott Svájc legjobbjait fogadja. A Feröer elleni idegenbeli találkozón csalódást keltő gól nélküli döntetlennel kezdő magyaroknak igazából csak a győzelem jelenthetne elégedettséget, de mindenki tudja, hogy az Európa-bajnok portugálok ellen 2-0-ás sikerrel kezdő Svájc ellen, valójában még a döntetlen is megsüvegelendő eredménynek számítana. Bernd Storck most nem számíthat az NB-I egyik legjobb gólvágójára, Böde Dánielre, aki sérülés miatt nem lehet ott a keretben.

Kronológiai sorrendben haladva, a szombati selejtezők közül a Lengyelország – Dánia, illetve a Németország – Csehország párharcokon várható nagy csata.

Vasárnap ismét pályára lép az ukrán válogatott, a FIFA taglétszámába nemrég felvett Koszovó igazi sötét lónak számít ugyan, de az erőviszonyok alapján illene legyőzni a lelkes balkáni alakulatot. Ugyanebben a csoportban kétségkívül az Izland – Törökország találkozó lesz a játéknap csúcsrangadója.

Hétfőn ismét a magyar válogatott következik, Geráék Rigában lépnek pályára a sok sérüléssel sújtott Lettország vendégeként, ahol bizony igazából csak a három pont lehet az elfogadott eredmény.

A hétfői mérkőzések közül kiemelkedik még a Hollandia – Franciaország találkozó, míg a keddi zárónapon a Szlovákia – Skócia 90 perc ígérhet izgalmakat.

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 40. számRovat: SportTelepülés: UkrajnaCímkék: 2018-as labdarúgó világbajnokságMagyarországUkrajnakülföldlabdarúgásmagyar focisportukrán focivb-selejtezőForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:hetilap.karpatinfo.net
Tovább a cikkre »