Ukrajna tiltakozását fejezte ki Csehországnak a Donyecki Népköztársaság „konzulátusa” miatt

A Külügyminisztériumban azt követelik, hogy vizsgálják felül a szeparatisták „képviseletének” megnyitását a Cseh Köztársaságban.

A csehországi Ostrava városban a helyi hatóságok megnyitották a Donyecki Népköztársaság (DNR) „külképviseletét”, emiatt az ukrán külügyminisztérium kifejezte nemtetszését a cseh nagykövetségnek.

Az ukrán Külügyminisztérium hivatalos honlapján a DNR „konzulátusának” bemutatását „provokatív eseménynek” nevezte – adta hírül a Korrespondent.net.

Kijevben azt követelik, hogy vizsgálják felül a szeparatisták „képviseletének” megnyitását, mert az ellentmond a nemzetközi jogoknak és az ukrán-cseh kétoldalú megállapodásainak.

„Figyelembe véve Csehország hivatalos álláspontját, amely mindig és következetesen támogatja Ukrajna területi integritást és szuverenitását, ennek megfelelő intézkedéseket várunk partnereinktől a közeljövőben.”- jelentette ki az ukrán külügyminisztérium.

Korábban írtunk róla, hogy szeptember 2-án „konzulátust” nyitott a Donyecki Népköztársaság Csehországban, melynek megnyitására egyedül csak Zdenek Ondrachek, a Kommunista párt képviselője látogatott el.

A Donyecki Népköztársaság képviseletének irodája előtt aktivisták gyűltek össze, akik a tiltakozásuk jeléül Ukrajna és az Európai Unió zászlóját lebegtették.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, Csehország, diplomácia, Donyecki Népköztársaság, konzulátus, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »