Ukrajna hitelfüggő ország lett

Az IMF nem tűzte napirendre az Ukrajna számára folyósítandó következő hitelcsomag a kérdését, ebből kifolyólag az országnak szüksége van egy olyan koncepcióra, amely által fokozatosan kikerül a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hatása és a hitelfüggőség alól – jelentette ki Olekszandr Moszkaljik ukrán politológus a Főváros Hangja rádióadásában.

Szeptember 14-re az IMF a Fülöp-szigetek kérdésének megvitatását tűzte napirendjére, 16-án pedig az igazgatótanács tagjai Portugália kérdésével fognak foglalkozni. Ukrajna egyelőre nincs napirenden, a szakértők azonban úgy vélik, hogy maga a hitel megítélésről kiadott közlemény is stabilizálhatná a hrivnya árfolyamát, és ezáltal a többi nemzetközi partner is további hiteleket adna Kijevnek.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Újabb segélyt kaphat Ukrajna az IMF-tőlIMF: Kazahsztán és Oroszország folytatta aranytartalékának a növelését júliusbanAz ukrán pénzügyminiszter szerint nincs alternatívája az IMF-fel való együttműködésnekRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, IMF-hitel, IMF, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »