Újvidék: Több jelentős projektum kivitelezéséről írt alá megállapodást a város és a tartomány

Újvidék: Több jelentős projektum kivitelezéséről írt alá megállapodást a város és a tartomány

Újvidék és a tartomány több fontos projektum megvalósítását tervezi, köztük több jelentős létesítmény kiépítését a székvárosban, s erről Igor Mirović és Miloš Vučević írtak alá szándéknyilatkozatot.

„Újvidéken az elkövetkező három-négy évben 5-6 olyan jelentős objektum lesz, amelyek a város új szimbólumaivá válnak majd, egyszerűen szólva valaminek utánunk is fenn kell maradnia‟, jelentette ki Igor Mirović tartományi kormányfő, mielőtt Miloš Vučević polgármesterrel aláírták a tartomány és Újvidék város együttműködéséről szóló szándéknyilatkozatot.

Mirović elmondta, hogy stratégiai jellegű beruházásokról van szó, olyan objektumok kiépítéséről, amelyek nemcsak Újvidék, hanem a tartomány és az ország számára is jelentősek.

Az együttműködési szándéknyilatkozat részletesen meghatározza, hogy milyen projektumok élveznek elsőbbséget. Ezek között szerepel a Vajdasági Rádió és Televízió épületromjainak eltakarítása, a Vajdasági Klinikai Központ B és C blokkjának kiépítésében való részvétel, amit egyébként az Egészségügyi Minisztérium pénzel, továbbá az újvidéki Sürgősségi Központ új épületének kiépítése, az újvidéki egyetemi város rendbetétele, az újvidéki Felszabadulás sugárút felújítása, a regionális szemétlerakó és egy központi szennyvíztisztító kiépítése.

Az együttműködés keretében pénzelnék a Szentendrei sugárút és a Duna–Tisza–Duna-csatornán átívelő híd rendezését, valamint a futaki országút második sávjának, illetve az Újvidék–Piros közötti országút kiépítésének első szakaszát, írja a Dnevnik.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »