Újszülött ikerpár szendergett a bevándorlóhajón

Ötnapos ikerpárt talált az olasz pati őrség a Líbiából érkezett, bevándorlókkal teli csónakok egyikén a Földközi-tengeren. Hétfőn összesen 6500 migránst megtettek ki a vízből, az újszülöttek anyjuk karjában utaztak az egyik hajón.

A Líbiából érkező édesanya újszülött gyermekeivel indult neki a 30 órás, életveszélyes tengeri útnak. A parti őrség kimentésük után azonnal az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nemzetközi segélyszervezet gondjaira bízta a babákat, akik rögtön megosztották a közösségi médián a kisfiú rózsaszín takaróba bugyolált képét. A gyermek sötét, mandulavágású szemeivel a kamerába néz, apró kezeit egészen az álláig felhúzza.

Az ikrek egyike jól van, ám a másik kisfiú (akiről a kép készült) orvosi ellátásra szorul, amit az MSF nem tudta számára biztosítani a hajón, így helikopterrel vitték őket a kórházba.

Hétfőn összesen 15 gumicsónakról és egy fából készült hajóról mentettek ki bevándorlókat az olasz partvidékhez közel, egy hajót pedig a máltai vizeken találták meg. A 6500 bevándorló szinte mind Líbiából érkezett, Calabria és Szicília kikötőibe vitték őket.

Az újszülött mentéséről több kép is készült, egyiken édesanyja kezeiből veszi ki a parti őrség egyik tagja, majd édesapja karjaiban látható a helikopteres mentés előtt.

Fotó: Twitter / MSF

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »