Újra Mudriczki József a polgármester Parádon

Mudriczki József volt polgármestert választották újra a hat jelölt közül az időközi polgármester- és képviselőválasztáson a Heves megyei Parádon vasárnap.

A községháza tájékoztatása szerint 1010 érvényes szavazat érkezett be az 1714 választásra jogosult lakostól. A nem végleges adatok szerint a függetlenként induló Mudriczki József 529 szavazatot kapott.

A polgármester-jelöltek közül a szintén független Szakács Zalánra 216, Kompos Tamásra 200, Nagy Gergő Adriánra 51, Papp Zoltánra 13, a munkáspárti Nagy Attila Tiborra pedig egy voks érkezett.

A hat képviselő-testületi helyért huszonnégyen indultak, többségükben függetlenként, de van egy fideszes és négy munkáspárti jelölt is, a rájuk leadott szavazatok összeszámlálása még tart.

Az időközi választás kiírására azért volt szükség, mert a kétezer lakosú település héttagú képviselő-testülete március 31-i, közmeghallgatással egybekötött ülésén – a testületen belüli ellentétek, illetve a lakosság elégedetlensége miatt – névszerinti szavazással, négy igen, két nem és egy tartózkodás mellett önmaga feloszlatásáról döntött.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »