Újra megáll a 2-es metró a Kossuth téren

Vasárnaptól újra megáll a 2-es metró a Kossuth Lajos téren. A megállót tavaly december 3-án zárták le a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége egykori székházának bontása miatt.

Az Országgyűlés Hivatala még 2015 szeptemberében hirdetett nemzetközi építészeti ötletpályázatot a Kossuth Lajos tér egyetlen, a tér arculatába nem illő épülete, a metróállomás feletti irodaház új homlokzati kialakítására. 

Az MTESZ-székház bontási munkálatai szeptemberben kezdődtek. Az épület Hültl Dezső 1928-ban tervezett homlokzatát kapja, míg mögé egy modern irodaház épül. Az új épületet föld alatti folyosó köti majd össze a Parlamenttel, ehhez azonban nem fúrnak, hanem megbontják a nemrég lerakott díszburkolatot. A beruházás kilencmilliárd forintot emészt fel.

Utasok a 2-es metró Kossuth Lajos téri állomásán 2017. május 14-én. Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A BKK az állomás december 3-i bezárásakor azt ígérte, három hónap alatt végeznek a munkálatokkal, végül több mint öt hónap kellett hozzá. Ez idő alatt metrópótló buszokkal és hajókkal is igyekeztek segíteni az utasoknak a Kossuth tér elérésében, ám a lezárás miatt jelentősen megnőtt mindazok utazási ideje, akik korábban napi rendszerességgel használták a bezárt megállót.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »