Újra forgat a Liza, a rókatündér rendezője

Újra forgat a Liza, a rókatündér rendezője

Vígjáték helyett most egy skandináv típusú, erős vizuális világú, fordulatos krimit készít Ujj Mészáros Károly, a közel 130 ezer nézőt vonzó Liza, a rókatündér rendezője. Az X. című krimi napjaink Budapestjén játszódik, a történetben a lányát egyedül nevelő rendőrnő egy szövevényes bűnügy kellős közepén találja magát. A főszerepeket Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs alakítja, de mellettük Kulka János is szerepel a filmben.

Az április elején agyvérzést kapott művész ebben a filmben lenne betegsége óta először látható. Múlt hét végén az egyik bulvárlap már arról cikkezett, hogy Kulka János már az idei évadban visszatér a színpadra, azonban az anyaszínháza, a Katona közleménye szerint ez minden valóságalapot nélkülöz. Kulka János az idei évadban már nem veszi vissza szerepeit, hogy kizárólag a pihenésre és a gyógyulásra koncentrálhasson.

Ujj Mészáros Károly második mozifilmjének 489 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága, a filmet a tervek szerint 2018-ban mutatják be.  

A stáb kulcstagjai nagyrészt megegyeztek a Liza, a rókatündér hét Magyar Filmdíjjal és több mint húsz nemzetközi fesztiváldíjjal is elismert alkotógárdájával. Az operatőr Szecsanov Martin lesz. A film producere Muhi András és Ferenczy Gábor, gyártója a Focusfox. A forgatás a tervek szerint már kora tavasszal elkezdődik, az X. című film várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.

A Liza, a rókatündért nem lehet megunni:

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »