Újra elindult a Népszabadság!

Újra elindult a Népszabadság!

Vidékfejlesztés: folytatódik Budapest lezárkóztatása a vidékhez – olvasható a vezető anyagban. A fejlécen hirdetés tűnik fel: Paks 3, mert gyermekeink jövője a legfontosabb. Majd, Fidesz: Magyarország minket érdemel. A cikkek között találjuk, hogy „Államosítanák Hosszú Katinkát”, vagy hogy „Új no-go zónákat adott át Szijjártó Péter Dániában”. Ha valaki nem fogott volna gyanút ezek alapján: a www.n0l.hu oldala nem az októberben megszüntetett Népszabadság újjáéledése, hanem a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) hekkje, a Nerszabadság névre keresztelt újság – olvasható a 444-en.

A viccpárt nem először parodizálja a hazai médiaszereplőket. Tavaly októberben a Magyar Hírlap tökéletes másolatát készítették el. Akkor az MKKP elnöke, Kovács Gergely elmondta: úgy gondolták, ez az egyetlen módja annak, hogy valóban olyan hírek szerepeljenek az újságokban, mint amilyeneket olvasni szeretnénk. Így egy ideális világot próbáltak felvázolni, ami a párt választási programja is egyben.

A Magyar Hírlap akkor jogi lépéseket helyezett kilátásba, mert véleményük szerint a viccpárt jogellenesen járt el. A Népszabadság kiadását felfüggesztő, kormányközelbe sodródó Mediaworks egyelőre nem jelezte fenntartásait a párt újabb tréfájával kapcsolatban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »