Újoncok kerültek befutó helyre Háromszéken

Újoncok kerültek befutó helyre Háromszéken

Véglegesítette jelöltlistáit csütörtökön az RMDSZ Kovászna megyei szervezete, s amint az várható volt, befutó helyet engedtek át a Magyar Polgári Pártnak (MPP). 

sepsi jeloltek bkb_bBenkő Erika és Miklós Zoltán (balra) is „újonc”

Tamás Sándor, a szövetség megyei szervezetének az elnöke elmondta, a 379 fős megyei küldöttgyűlés jövő csütörtökön Kézdivásárhelyen rangsorolja a jelölteket, a sorrend azonban már korábban körvonalazódott. A képviselőjelölt-lista élére az újoncnak számító sepsiszentgyörgyi Benkő Erika politológus került, a második pozíciót pedig Márton Árpád foglalja el, aki 1990 óta tagja az alsóházi testületnek.

A harmadik, befutónak számító helyet a polgári párt jelöltjének adják át, erről végleges döntés az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsának pénteki, kolozsvári ülésén születik. Információink szerint az MPP megyei elnöke, Kulcsár Terza József lesz a polgáriak jelöltje. A negyedik, de már nem befutó helyre a baróti Pál-Szilágyi Zoltán mérnököt és a sepsiszentgyörgyi Könczei Csaba agrármérnököt javasolták.

A szenátorjelölt-listát a jelenlegi kézdiszéki képviselő, Fejér László Ödön vezeti a megyei elnökség javaslata szerint, a befutónak számító második helyet pedig egy másik újonc, Miklós Zoltán sepsiszentgyörgyi közgazdász foglalhatja el. Benkő Erika a sajtótájékoztatón elmondta, tíz éve vesz részt a közéletben, jelenleg megyei tanácsos, a nőszervezet külpolitikával megbízott alelnöke, és a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat vezetője. Mint mondta, hangsúlyos nemzetközi lobbit szeretne megvalósítani az erdélyi magyarság érdekében.

Miklós Zoltán 17 éve dolgozik a bankszakmában, 9 éve városi tanácsos, és arra törekszik, hogy „gazdagítsa a várost, és fejlessze a közösséget”. Makkai Péter úgy véli, a politikumot kell közelebb vinni az emberek valós problémáihoz. Antal Árpád, az RMDSZ sepsiszentgyörgyi elnöke köszönetet mondott az újabb mandátumért nem induló Klárik László szenátornak és Markó Attila volt képviselőnek, aki nem tud újabb mandátumot vállalni. Hangsúlyozta: Sepsiszentgyörgyről azt üzenik, az RMDSZ képes megújulni, szakpolitikusok és nem pártpolitikusok indulnak a listán.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »