Újhelyi: a népszavazás bűn a következő generáció felé

Az MSZP alelnöke szerint a kormány gyűlöletkampányt folytat, amivel csupán uszítani akar. A szocialisták szerint nincs szó kényszerbetelepítésről, az EU nem tett fel ilyen kérdést. Arra szólítják fel az embereket maradjanak távol a referendumtól.

Az októberi kvótareferendum kapcsán az MSZP szeptember elsejével kezdi meg kampányát. A szocialisták távolmaradásra szólítják fel a lakosságot.

Újhelyi István, az MSZP alelnöke szerint egyértelmű a párt pozíciója, a szocialisták a kezdetektől fogva úgy vélik, hogy a kényszerbetelepítésről szóló népszavazás Magyarország unióból való kilépését és Európától való távolodását készíti elő. A párt európai parlamenti képviselője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arra szólította fel az embereket, hogy ne vegyenek részt a kormány játszmájában. Tartsa magát távol a választó közönség – mondta a műsorban.

Elmondta, hogy az MSZP többet mond egy bojkottnál, kampányt indít azért, hogy a lakosság ne vegyen részt a népszavazáson. Megjegyezte, hogy a népszavazás intézményét elismerik és fontosnak tartják, ezért nem hirdetnek bojkottot.

Újhelyi István szerint Európa jelenleg egy puskaporos hordó, amely megérett egy súlyos katonai konfliktusra, akár véres háborúkra. Hozzátette, hogy az európai nagyhatalmak olyan közös megoldást próbálnak találni, amely menti a térséget és továbbviszi az európai békét és jólétet. A magyar kormányzat kvótareferenduma azonban nem old meg semmit, és választ sem ad semmire, hiszen ilyen kérdést az EU nem tett fel.

Az MSZP alelnöke a műsorban kihangsúlyozta, hogy nincs állandó többszörös betelepítést kötelezően előíró kvóta. Hozzátette, ha lenne ilyen, azt a szocialisták nem támogatnák. Megjegyezte, hogy önkéntes felajánlás alapján való befogadás létezik, amelyből a környező országokkal ellentétben Magyarország kimaradt.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a népszavazás egy gyűlöletkampány csupán, amely az uszításon kívül másra nem alkalmas. A szocialisták szerint a referendum Európából való kiiratkozás és bűn a következő generáció felé, amelynek nyoma marad majd az emberek lelkében, akik félnek és féltik gyermekeik jövőjét. A kormány életveszélyes játékot játszik, a népszavazásról szóló kampánnyal még bizonytalanabbá teszik az országot – magyarázta.

A szocialisták épp ezért hónapok óta járják az országot és mindenhol elmondják, hogy nem szabad részt venni ebben az őrült, belpolitikai játszmában. Hazánk a népszavazással az egységesülő és erősödő Európától távolodik.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »