Újabb városnapi rekordkísérlet Szentgyörgyön

Újabb városnapi rekordkísérlet Szentgyörgyön

Bonnie Tyler brit rockénekesnő lesz az április 16–24. között zajló 25. Szent György Napok kiemelt nagyszínpadi fellépője, és az LGT-dalokat előadó Zenevonat is a háromszéki városünnep meghívottja – jelentették be a szervezők.

bonnie_tyler_szentgyorgynapok2016_bBonnie Tyler

Kiegészült a Szent György Napok főszínpadának fellépő listája, a Black Velvet és a Deladap formáció április 22-én, Bonnie Tyler, a Snaps és Luiza Zan jazzénekesnő, valamint a Zenevonat április 24-én lép fel – mondta el Erdély András, a városnapok szóvivője.

A városnapok egyik érdekes programpontja, hogy Orbán-Barra Gábor triálkerékpáros idén is megpróbál Guinness-világrekordot felállítani: az 555 éve városi rangú Sepsiszentgyörgy tiszteletére legalább 555-szor kíván helyben ugrálni kerékpárjával. Az érvényben lévő világrekord 495 ugrás, a kísérletet szombaton, április 23-án délután hajtja végre a városnapok nagyszínpadán.

A szóvivő felhívta a figyelmet egy műsorváltozásra is: a Nagyváradi Állami Filharmónia Michael Haydn kamarazenekara április 17-én, 17 órától nem a korábban bejelentett helyszínen, azaz nem a Krisztus Király templomban, hanem a Belvárosi Református templomban ad hangversenyt.

A Marosvásárhelyi Színház Tompa Miklós Társulatának Rendezés című előadására leálltak a jegyárusítással, mert kiderült: speciális alakú nézőteret kell kialakítani a darabhoz. A Rákász Gergely koncertre és a Berecz András produkcióra sem árulnak belépőket még. A Nagyváradi Szigligeti Színház Csiky Gergely Buborékok című produkció délutáni előadására csak a Kulturális Szervezőirodában lehet jegyet váltani, míg az esti előadásra a Jegymesteren.

Erdély András jelezte, a telefonon vagy a Kulturális Szervezőirodában személyesen lefoglalt jegyeket legkésőbb április 7-ig át kell venni, ezt követően a belépőket újra értékesítik. A templomokban tartott koncertekre, előadásokra hely nélküliek a jegyek, ezért nincs lehetőség előjegyeztetni.

 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »