Újabb tragikus tanulság: ezért nem költözünk össze afrikaiakkal

Újabb tragikus tanulság: ezért nem költözünk össze afrikaiakkal

Az osztrák ügyészség közleménye szerint most már biztos, hogy gyilkosság áldozata az az amerikai állampolgárságú fiatal nő, akit holtan találtak bécsi lakásban januárban – írja a The Local. A nő bébiszitterként dolgozott az osztrák fővárosban.

A 25 éves nő holttestét azután találták meg a rendőrök, hogy az általa felügyelt gyermek családja bejelentést tett, hogy valószínűleg valami nincs rendben, mert a nő nem ment a gyermekért az iskolába.

A tűzoltók betörték a lakása ajtaját, ahol arccal lefelé, hason fekve találtak rá a félmeztelen halott nőre egy matracon, körülötte égő gyertyákkal. Az első vizsgálatok lapján úgy tűnt, megfulladt, de a részletes vizsgálatokig nem mondtak konkrétat a hatóságok.

Az ügyészség szóvivője szerdán erősítette meg helyi lapoknak, hogy valóban gyilkosság miatt folyik nyomozás az ügyben, és a nőt megfojtották.

A nőn megtalálták 23 éves gambiai Abdou nevű lakótársának DNS-ét, aki azután, hogy a rendőrök megtalálták a nő holttestét, eltűnt, ám hamarosan letartóztatták egy svájci menekültügyi központban.

A svájciak úgy döntöttek, kiadják Ausztriának a férfit. Abdou ugyan még fellebbezhet, de ha jogerős lesz a kiutasítás, akkor áprilisban Ausztriába érkezhet. Majd kap ő is egy kis ejnyebejnyét, mint az afgán "kollégája"

(The Local – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »