Újabb történelmi siker az elszámoltatásban

Jó, csak vicceltünk. Biszku Béla, Gergényi Péter és a többi szocialista felmentése – és Budaházy György üzenetértékű, brutális, 13 év fegyházas ítélete után – a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa felmentette a “kémkedési per” vádlottjait csütörtökön hozott elsőfokú határozatában.

A Katonai Ügyészség Galambos Lajos nyugállományú vezérőrnagyot, a Nemzetbiztonsági Hivatal 2004 és 2007 közötti főigazgatóját kémkedéssel, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét felbujtóként elkövetett kémkedéssel, Laborc Sándor volt dandártábornokot, a Nemzetbiztonsági Hivatal 2007 és 2009 közötti főigazgatóját kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással, P. Lászlót, a kémbotrányban felbukkanó, orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosát államellenes bűncselekményekkel vádolta meg.

A Kaposvári Törvényszék új eljárásban, azután hozott döntést, hogy a Fővárosi Ítélőtábla tavaly eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte a Debreceni Törvényszéknek az ügyben 2013-ban hozott elsőfokú ítéletét. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »