Újabb tömegverekedés a kiskunhalasi táborban: letört bútorlábakkal estek egymásnak – mintegy 200-an csatlakoztak

Újabb tömegverekedés a kiskunhalasi táborban: letört bútorlábakkal estek egymásnak – mintegy 200-an csatlakoztak

Az őrzött menekülttáborban tört ki tömegverekedés, húsz migráns összeverekedett, az udvarra terelés után mintegy kétszázan folytatták a lázongást.

Bakondi György elmondta: az őrzött "menekült"táborban este 8 óra körül mintegy húsz migráns – köztük algériaiak, szírek, pakisztániak és két mongol – verekedett össze. Először csak puszta kézzel, később viszont letört bútorlábakkal is egymásnak estek. A biztonsági őrök beavatkozására kimentek az udvarra, ahol mintegy kétszázan csatlakoztak a cselekményekhez. A rendőrök beavatkozásának eredményeként a késő esti órákra helyreállt a rend a központban.

Kilencen sérültek meg, közülük nyolc embert vittek kórházba: valamennyien nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Vizsgálják, hogy pontosan milyen okból tört ki a verekedés, ki kezdeményezte. A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást – mondta Bakondi György.

A kiskunhalasi befogadóközpontban az elmúlt hetekben több alkalommal történt valamilyen atrocitás migránsok között, de valamennyi esetben rövid idő alatt sikerült helyreállítani a rendet. Bakondi György azt mondta: a kiskunhalasi központban megfelelő létszámú az őrszemélyzet, szükség esetén a rendőrök is segítenek, ahogy vasárnap is, amikor csaknem kétszáz rendőr segített a központ rendjének helyreállításában – mondta a belbiztonsági főtanácsadó.

(MTI – Híradó nyomán)

Csak a júliusi események Kiskunhalason:

A kiskunhalasi őrzött szálláson dulakodás, a befogadóközpontban tömegverekedés volt néhány óra leforgása alatt

"Európa, neked annyi" – olvasónk kiskunhalasi élményei

Csak egymásban tettek kárt az internetért harcoló betolakodók

Verekedés Kiskunhalason – rendkívül fontos téma miatt estek egymásnak

Örülhetnek a kiskunhalasiak: befogadóállomás is nyílik városukban

Nyitott kapukat dönget a kiskunhalasi zárt tábor mintegy száz pakisztáni lakója – rövidesen úgyis mindannyian indulhatnak lányokat kirabolni

Fegyveres őrre támadt egy bevándorlóbűnöző Kiskunhalason

Új nap, új migránsrendbontás Kiskunhalason – mert az őket etető magyarok csinálnak üzletet az életükből

Fellázadt a kiskunhalasi betolakodótábor: 300 rendőrt vezényeltek ki a békés menekültekhez


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »