Újabb tömeges nemi zaklatás volt egy német fesztiválon

Újabb tömeges nemi zaklatás volt egy német fesztiválon

Nőket zaklathattak a németországi Essenben egy fesztiválon a hét végén, a helyi rendőrség vasárnapi összesítése szerint hat feljelentés érkezett szexuális zaklatás miatt.

Az Essen Original nevű, pénteken kezdődött háromnapos, ingyenes szabadtéri fesztivállal kapcsolatban összesen 26 feljelentést tettek, a többi között testi sértés, zsebtolvajlás és a fegyvertartásról szóló törvény megsértése miatt. 

A rendezvényen történt esetekről tájékoztató rendőrségi közlemények szerint a feltételezett molesztálásokat, szexuális zaklatásokat szemtanúk leírása alapján “észak-afrikai kinézetű”, illetve “migrációs hátterű” férfiak követték el

A rendőrség több embert őrizetbe vett és a lakosság közreműködését kéri az esetek feltárásához. A szemtanúk egy külön erre a célra fenntartott telefonszámon is tehetnek bejelentést – áll a közösségi portálokon megjelentetett rendőrségi közleményekben.

Az esetekről beszámolt a német sajtó, helyi és regionális lapok mellett az ország legnagyobb példányszámú újságja, a Bild is írt róluk a hírportálján.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »